Datum: zaterdag 8 februari 2020, 20:49 - Auteur: Redactie

Baronie ZA en Boeimeer scoren niet in stadsderby

Onder tegenvallende publieke belangstelling was de ‘kraker’ tussen de twee beste Bredase clubs van 4C een fiasco. Geen goals, weinig kansen en een hoop behoudende intenties zaterdagmiddag.

Is het iets van de huidige generatie, of is een clash tussen twee Bredase clubs gewoonweg niet interessant genoeg om slecht weer te trotseren? Zaterdag waren er niet meer dan vijftig mensen getuigen van een fletse derby, waarin Baronie sterk begon. Maar net als tijdens het met 3-0 verloren uitduel met Boeimeer konden de jongelingen op sportpark de Blauwe Kei geen schot tussen de palen forceren.

Boeimeer overigens ook niet, maar naarmate het rustsignaal naderde kwamen de bezoekers uit de Haagse Beemden beter in de wedstrijd. Dat resulteerde pas in de tweede helft tot kansen. Met name Guiliano Wierix zal balen dat hij a la Messi een grote kans van een paar meter in het doel wilde stiften. De bal werd namelijk op doellijn via de lat terug het veld in geknald door een Baronie-verdediger.

Daarna kreeg invaller Randy Kimwanga een kopkans van dichtbij, maar ook hij faalde. Twee honderd procent kansen voor de equipe van coach Lorenzo Boudwijns en nog een moment waar Giliano Lenz een strafschop wilde, toen hij in een duel met de vijandelijke goalie in botsing kwam. Hij moest gewisseld worden, maar kreeg geen penalty. In de slotfase hield Boeimeer-keeper Nick Verhagen zijn formatie op de been.

Hij strekte zich naar de linkerhoek en voorkwam daarmee een nederlaag. Al met al geen duel om over naar huis te schrijven. Zijn beide teams teveel aan elkaar gewaagd, of waren de intenties vooral behouden, waar het zeker op leek. Hoe dan ook, het plukje toeschouwers her en der was de grote verliezer. Komend weekend reist Baronie af naar PCP ZA, terwijl Boeimeer thuis de topper speelt tegen Vrederust.

Baronie ZA – Boeimeer 0-0.

0 Shares