Datum: zaterdag 9 april 2022, 18:00 - Auteur: Redactie

Baronie ZA herstelt zich en wint van Olympia ’60

Weer eens een overwinning voor de zaterdagploeg van Baronie in 4D. Het was Olympia ’60 dat het initiatief nam, maar toch zijn meerdere moest erkennen in de Bredase formatie.

De twee middenmoters waren voor rust aan elkaar gewaagd, maar het bezoek uit Dongen nam brutaal de leiding op sportpark de Blauwe Kei. Eerst 0-1, toen 0-2. Het toch al matige seizoen van de talenten uit Breda leek daarmee opnieuw geen glans te krijgen. Maar niets was minder waar, want de thuisploeg beet fel van zich af en poetste de schade voor rust al weg: Sem Herijgers en Max Denisov maakten er 2-2 van.

In het tweede bedrijf liepen de gastheren weg van de dorpelingen. Benjamin Kadic en wederom Denisov zetten om: 4-2. De in Feyenoord-shirts acterende gasten schoten de aansluitingsgoal nog wel binnen, maar het Kadic gooide met zijn tweede doelpunt van de dag de deur hard in het slot voor Olympia. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met de winnende trainer Ricardo van den Bos (foto).

“We begonnen heel zwak, zelfs nadat we 4-2 scoorden was het ook niet best. Het had weinig met voetbal te maken, alleen met overleven”, aldus de oefenmeester. Maar eenieder met een groen en wit hart zal daar maling aan hebben gehad. Baronie won weer eens en doet weer mee met slechts drie punten minder dan de nummer drie; Dongen ZA. Over twee weken wacht de eerstvolgende pot. Bij Boeimeer.

Baronie ZA – Olympia ’60 5-3 (2-2)
0-1 en 0-2 Olympia ’60, 1-2 Sem Herijgers, 2-2 Max Denisov, 3-2 Benjamin Kadic, 4-2 Max Denisov, 4-3 Olympia ’60, 5-3 Benjamin Kadic.