Datum: zaterdag 7 mei 2022, 17:00 - Auteur: Redactie

Baronie kan stadsgenoot niet helpen en verliest bij DESK

De zaterdagtak van Baronie leek zaterdagmiddag hard op weg naar een stunt bij titelfavoriet DESK. Een gemiste pingel en twee tegengoals na rust waren echter debet aan een ‘zure’ nederlaag in 4D.

Waar The Gunners zijn hoop op de titel zag slinken door de late 2-2 van wijkrivaal Boeimeer, leek Baronie een onverwacht goed bericht uit te zenden naar de Haagse Beemden. Arthur Barskaja opende namelijk de score vanaf de penaltystip en toen het 1-1 werd, zorgde Max Denisov voor de 1-2-ruststand. DESK, dat zijn hoop op de titel op zijn beurt ook zag slinken, toonde veerkracht met de 2-2, maar leek geslagen toen de jonge Baronnen ver na rust een penalty kregen. Barskaja nam hem opnieuw in dezelfde hoek en de thuisgoalie had het door: mis.

Tot overmaat van ramp maakte de formatie uit Kaatsheuvel de 3-2 en liet daarmee Baronie met lege handen achter. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met de verliezende coach Ricardo van den Bos. “Deze is wel zuur. We kregen de kans uit een strafschop voor de 2-3, maar uit de daaropvolgende corner spelen wij een bal niet goed in, waardoor DESK kon counteren en uiteindelijk de winnende goal maakte”, aldus de jonge oefenmeester uit Dordrecht. Dubbel slecht nieuws dus voor stadsgenoten Baronie ZA en The Gunners.

DESK – Baronie ZA 3-2 (1-2)
0-1 Arthur Barskaja (pen.), 1-1 DESK, 1-2 Max Denisov, 2-2 (pen.) en 3-2 DESK.