Datum: zaterdag 12 maart 2022, 17:27 - Auteur: Redactie

Baronie ZA wordt verrast door sterker Boeimeer

Het dit seizoen geplaagde Boeimeer kwam zaterdag in 4D fantastisch voor de dag. Het hoger geklasseerde Baronie werd afgetroefd in een spannende stadsderby.

Tegen de verwachtingen in kwam het getransformeerde Boeimeer goed aan het voetballen. Beter dan de thuisclub, die overigens wel de leiding namen via hun sterkspeler Max Denisov. Toch werd het al rap gelijk: Alsney Soumah zorgde voor blije gezichten in het uitkamp: 1-1. En bij 1-1 bleef het niet, want het was uiteindelijk Bryan Ripzaad die voor de ‘verrassing’ zorgde vanaf de stip op sportpark de Blauwe Kei.

Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met beide trainers. Te beginnen met verliezend coach Ricardo van den Bos. “Of het een verrassing was? Als je kijkt naar de ranglijst wel, maar gezien de wedstrijd niet. Er was bij ons geen beleving, geen inzet op een paar uitzonderingen na. Afspraken werden niet nagekomen. Een collectieve wanprestatie. Boeimeer was op al die vlakken beter”, aldus de Dortenaar.

“Naar mijn mening komt de uitslag goed overeen met het wedstrijdbeeld”, begint Boeimeer-coach Tom Looijmans. “Er is goed gevoetbald en hard gewerkt. Het is dus een hele mooie overwinning. Mijn eerste zege als hoofdcoach voelt goed maar uiteindelijk ben ik vooral heel blij hoe de groep gespeeld heeft vandaag.” Boeimeer klimt omhoog en moet dinsdagavond aan de bak, als de stadsderby tegen The Gunners wacht.

Baronie ZA – Boeimeer 1-2 (1-1)
1-0 Max Denisov, 1-1 Alsney Soumah, 1-2 Bryan Ripzaad (pen.).