Datum: zondag 27 oktober 2019, 16:22 - Auteur: Redactie

Baronie ZO geeft voorsprong weg en morst punten

Baronie won zondag niet in de Hoofdklasse B. Het nam wel de leiding op eigen terrein, maar zag na rust lijdzaam toe hoe IFC de gelijkmaker forceerde.

Baronie en IFC schotelden de toeschouwers vanmiddag een attractief duel voor, dat van begin tot eind boeide. Het uiteindelijke resultaat was een 1-1 gelijkspel waarmee vooral Baronie na rust tevreden mocht zijn. Had Baronie in de eerste helft nog de beste kansen, na rust domineerden de bezoekers en had Baronie vooral in de slotfase weinig of niets meer in te brengen. Het eerste gevaar kwam van de thuisclub. Een flitsende combinatie tussen de gebroeders Wirix werd door Rosario Almeida echter op het allerlaatste moment ten koste van een corner geneutraliseerd. Hierna nam IFC het heft in handen maar liefst vier corners op een rij leverden niet meer op dan een kopbal van de mee opgekomen verdediger Tsegay die rakelings over het Bredase doel ging. Toch was het Baronie dat de score opende. Een kort genomen corner tussen Mohammad en Mijnhijmer leverde een voorzet op maat op van laatstgenoemde waarna Jens Wirix de bal met veel gevoel in de verre hoek knikte 1-0. De bezoekers antwoordden met een lange rush van verdediger Rosario Almeida wiens voorzet door Van Eijken echter wild werd over geschoten. IFC had dan weliswaar meer balbezit veel echte kansen leverde dat niet op. De beste kansen waren eigenlijk voor de groenwitten. Mijnhijmer zocht in geheel vrije positie het doel net iets te hoog en Veldhof zag zijn schot in eerste instantie nog gekeerd door IFC-doelman Van Pelt. In de uitvoerige rebound die hierop volgde knalde Mohammad vervolgens snoeihard op de paal. Na een knappe interceptie van Veldhof bediende deze de diepgaande Mijnhijmer op maat die vrij op Van Pelt leek af te stevenen. Helaas stapte Mijnhijmer ongelukkig op de bal zodat deze gelegenheid jammerlijk teloor ging. Vlak voor de thee kroop Baronie door het oog van de naald. IFC-aanvoerder Slingeland knalde op de vuisten van Baroniedoelman Van Butselaar waarna de rebound een eenvoudige prooi leek te worden voor Pisas die echter met een onbeheerst schot het doel ruim miste.

Ook na rust bleef het een openwedstrijd tussen twee goed voetballende ploegen. Baronie opende sterk met een aantal vlotte aanvallen die echter in schoonheid stierven door tijdig ingrijpen van de Ambachtse defensie. Hierna domineerden de bezoekers, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. De Bredase defensie met de sterk spelende Vermeulen gaf weinig tot niets weg. Wel moest van Butselaar handelend optreden bij een hard schot van Van Eijken maar kreeg ook Baronie even later een dot van een kans. Invaller Eugenia bereikte Mijnhijmer die echter op doelman Van Pelt stuitte. Wat Baronie verzuimde deed IFC aan de andere kant vervolgens beter. Een afgemeten voorzet van Rosario Almeida belandde op het hoofd van Rombouts die fraai en onhoudbaar binnen knikte 1-1. Na die gelijkmaker werd Baronie op eigenhelft teruggedrongen en kon de ploeg zich alleen nog maar beperken tot schaarse tegenstoten. Echte kansen werden er ook door de bezoekers echter niet meer afgedwongen al kreeg Rombouts een prima kans op de winnende treffer. Hij schrok kennelijk zo van die mogelijkheid dat hij de bal recht in de handen van Van Butselaar schoot.

Ondanks dat IFC de beter voetballende ploeg was had Baronie in de eerste helft de wedstrijd al kunnen beslissen. Na rust en zeker in het laatste kwartier waren de bezoekers duidelijk de bovenliggende partij en mocht de thuisclub alsnog tevreden zijn met een punt. Gezien de uitslagen van de concurrentie heeft Baronie echter een uitgelezen mogelijkheid laten schieten om zich weer terug aan de top van de ranglijst te melden.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Baronie – IFC 1-1 (1-0) 1-0 Jens Wirix, 1-1 IFC.