Datum: zondag 12 februari 2023, 21:44 - Auteur: Redactie

Baronie ZO incasseert zeer gevoelige tik van UDI ’19

In de Derde Divisie slikte Baronie zondagmiddag een peperdure nederlaag. Hekkensluiter UDI ’19 vertrok namelijk met alle punten huiswaarts.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Udi’19 speelden er deze week het aangekondigde vertrek van 3 basisspelers naar RBC Roosendaal en vooral het tragische nieuws rond trainer Sedat Siner die met de aardbeving in Turkije 3 familieleden verloor. Of deze perikelen direct van invloed waren op het Bredase spel is natuurlijk moeilijk te duiden, maar feit was wel dat Baronie uiterst pover uit de startblokken kwam. Net als vorige week bij Quick maakte vooral de Bredase verdediging een onzekere indruk waarvan de hekkensluiter optimaal wist te profiteren. Al snel na het begin kwam de thuisploeg op achterstand. Nadat Baroniedoelman van Butselaar eerst nog een kopbal van Udi’19-aanvoerder Koca wist te keren was het routinier Van Hout die zijn ploeg ongehinderd op voorsprong kon schieten 0-1. De thuisclub probeerde zich te herpakken en leek na een kwartier op gelijke hoogte te komen. Jens Wirix ontfutselde een aarzelende Curvers de bal en bracht Mohammad in stelling die zijn inzet echter van de lijn zag worden gehaald door Udi’19 verdediger Bloem. Baronie veroverde zich weliswaar een licht veldoverwicht maar bracht aanvallend te weinig om de tegenstander echt te verontrusten. Wel kreeg Jens Wirix vanaf 40 meter een mogelijkheid toen Udi’19-doelman Vos zijn heiligdom had verlaten. Zijn poging verdween echter ruim naast het lege doel. Enkele minuten later sloegen de bezoekers opnieuw toe. Udi’19 aanvaller Van de Haterd wist zich eenvoudig te ontdoen van Vermeulen waarna Van Butselaar in eerste instantie nog redding wist te brengen, maar vervolgens kansloos was op de rebound van Van Schoonhoven 0-2. Vlak voor de rust kreeg Baronie nog een uitgelezen mogelijkheid op een tegentreffer. Na een prachtige dieptepass van Al Morabit verscheen Townsend alleen voor de Udense doelman die echter goed uit zijn doel kwam om de doorgebroken Baron te stuiten.

Na rust kwam de thuisclub met de beste bedoelingen het veld op. De bezoekers werden meteen onder druk gezet maar een lang leven was dat beeld niet beschoren. Want nadat Van Hout bij een snelle tegenaanval eerst nog de binnenkant van de paal had getroffen was het even later Van de Haterd die amper iets in de weg werd gelegd om zijn ploeg op 0-3 te brengen. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar richtte de thuisploeg zich 10 minuten voor tijd toch nog onverwacht op. Een fraai afstandsschot van De Graauw verdween achter Vos in de verre hoek 1-3, waarna Vermeulen met een kopbal de spanning weer helemaal terugbracht 2-3. In de enkele minuten blessuretijd die de ploeg nog restte wist Baronie echter niet meer naast de gasten te komen al leek de mee naar voren gekomen doelman Van Butselaar nog dicht bij de gelijkmaker. Zijn kopbal uit een vrije trap van Denisov belandde echter recht in de handen van zijn collega doelman. Met deze nieuwe nederlaag heeft Baronie zichzelf nu in een wel erg netelige positie gemanoeuvreerd en lijkt handhaving steeds problematischer te gaan worden.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens en foto door Marcel Mol)

Baronie ZO – UDI ’19 2-3 (0-2)
0-1, 0-2 en 0-3 UDI ’19, 1-3 Noël de Graauw, 2-3 David Vermeulen.