Datum: zondag 24 november 2019, 18:26 - Auteur: Redactie

Baronie ZO komt na rust pas los en slacht Nuenen

Even haperde de motor, maar toen Hoofdklasser Baronie zondag eenmaal los was ging het hard. Hekkensluiter Nuenen droop na de thee kansloos af in ‘HB’.

Na een rommelig begin was de eerste kans op een treffer voor de thuisclub. Een compact verdedigend Nuenen was niettemin niet opgewassen tegen een agressief startende thuisclub. Veldhof onderbrak knap een Nuenense tegenstoot en bediende vervolgens een overzicht houdende Mohammad. Mijnhijmer verzuimde vervolgens een opgelegde mogelijkheid om zijn ploeg al snel op voorsprong te schieten, maar trof slechts de paal. Ook Kankam was dicht bij een treffer maar kreeg de bal in kansrijke positie net niet lekker mee. De thuisclub had volledige controle en leek aanvankelijk dan ook over de hekkensluiter heen te walsen. De vanmiddag uitblinkende Mohammad dacht zijn team op voorsprong te schieten maar vond het doel eerst net te hoog om vervolgens zijn effectvolle indraaier het doel te zien missen. Het waren voortekenen voor de openingstreffer die echter maar niet wilde vallen. Mejres en Mohammad waren er dicht bij, maar zagen hun inzetten in het zijnet en over het Nuenense heiligdom belanden. De superieure thuisclub was diverse keren dicht bij een treffer maar verzuimde de trekker steeds weer definitief over te halen. Het was dan ook eigenlijk een klein godswonder dat de ruststand nog dubbelblank was.

Na de hervatting ging Baronie direct nadrukkelijk op zoek naar de alles opensplijtende treffer. Die onvermijdbare goal kwam er dan uiteindelijk ook. Een sublieme dieptepass van die andere uitblinker Sam Umar, bereikte Mohammad die het overzicht behield om de bij de tweede paal inkomende Mejres een niet te missen kans te bieden 1-0. Het regende voor de daarna op volle toerende draaiende thuisclub kansen. Het wachten was eigenlijk alleen maar wanneer en hoeveel gaten er in de verdediging van de bezoekers zouden worden geschoten. Doelman Keeris verdedigde zich manhaftig, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg de schade beperkt kon houden. Mejres werd al dan niet opzettelijk door Philippart in het strafschopgebied neergelegd waarna Mijnhijmer vanaf de stip onverbiddelijk was 2-0. Toen routinier Van Stipdonk met een tweede gele kaart het veld moest ruimen was het ook meteen gedaan met de bezoekers. Doelman Keeris kon aanvankelijk nog redding brengen op inzetten van Mohammad, maar was na goed voorbereidend werk van invaller Schuit, kansloos op een knal van diezelfde Mohammad 3-0. In de slotfase was het Sander Wirix die op aangeven van invaller Eugenia een mooi slotakkoord had door via de onderkant van de lat voor de 4-0 te tekenen.

Baronietrainer Jurriaan van Poelje en zijn assistent Ivo van Moergestel waren na afloop vooral zeer verguld met het spel van hun discipelen. De stijgende lijn van de laatste weken was doorgezet en de achterstand op koploper Unitas teruggebracht tot 3 punten. Reden temeer om de komende wedstijden uit bij Longa’30 en thuis tegen Minor met vertrouwen tegemoet te zien.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Baronie ZO – Nuenen 4-0 (0-0) 1-0 Yassine Mejres, 2-0 Jorik Mijnijmer (pen.), 3-0 Mustafa Mohammad, 4-0 Sander Wirix.

18 Shares