Datum: zondag 23 april 2023, 16:46 - Auteur: Redactie

Baronie ZO wordt thuis vernederd door Blauw Geel ’38

Baronie stevent af op degradatie uit de Derde Divisie. De Bredase promovendus kreeg zondag een pak rammel van Blauw Geel en zag directe concurrent Dongen weer winnen.

Van een ploeg die wordt geacht om voor degradatie te strijden mag worden verwacht dat het er alles aan doet om het tij te keren. Ondanks eerdere zeperds begon de thuisclub daarom vol goede moed aan de strijd tegen de nummer vier van de Derde Divisie Zondag tegen een bovendien op de derde periode azende tegenstander. Baronie begon dan ook met het nodige enthousiasme wat wonderlijk genoeg al heel snel tot resultaat leidde. Een fenomenale dieptepass van Umar over zeker 40 meter bracht Mohammad (foto) in een aantrekkelijke scoringspositie. Ofschoon de afstand zeker niet uitnodigend leek drukte de onberekenbare aanvaller succesvol af om vanaf de rand van het strafschopgebied de fraaie openingstreffer op zijn naam te brengen 1-0. Helaas mocht de thuisclub niet lang genieten van deze verrassende treffer. Nauwelijks enkele minuten later was een zaalvoetbalaanval van de Veghelnaren succesvol om De Meij de gelijkmaker te laten aantekenen 1-1. Het gemak waarmee dat gebeurde was echter symptomatisch voor de Bredase weerstand. De thuisclub leek aanvankelijk onder de indruk maar herstelde zich niettemin langzamerhand. De meegekomen verdediger Townsend knalde maar nauwelijks voorlangs waarmee de thuisclub duidelijk aantoonde dat het meer wilde. In die fase was een goed spelend Baronie absoluut niet de mindere van de gasten maar echte kansen werden voor rust niet meer gecreëerd.

Wat er direct na rust gebeurde was voor de toeschouwers die de eerste helft hadden gadegeslagen echter nauwelijks te bevatten. De eerste de beste aanval via Van den Nieuwenhof bracht de bal bij de geheel vrijstaande Loermans die vervolgens alle tijd kreeg om de bal in de verre kruising te mikken 1-2. Net als bij vorige wedstrijden bleek dat de nekslag voor Baronie. De kopjes gingen weer eens naar beneden waarna de tegenstander een walk-over kreeg. Net als in voorgaande wedstrijden was de ploeg niet in staat om zich over tegenslag heen te zetten en mocht de tegenstander zich uitleven. Het was eigenlijk treurig om te zien dat de eens zo trotse ploeg volledig werd opgerold door een tegenstander die niet eens tot het uiterste hoefde te gaan. De gemaakte afspraken werden niet meer nagekomen waardoor de ruimtes tussen de groenwitte linies zo groot werden dat het voor sommige spelers niet meer te belopen was. Het was eigenlijk een geweldige meevaller dat de bezoekers grote kansen maar niet wilden benutten zodat de uitslag geen dramatische vormen aannam. Het lijkt er na deze prestatie sterk op dat Baronie zich inmiddels al heeft neergelegd bij directe degradatie. Na de winst van Dongen op Gemert wordt het voor Baronie wel heel moeilijk om zelfs maar de nacompetitie te halen.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens en foto door Marcel Mol)

Baronie ZO – Blauw Geel ’38 1-5 (1-2)
1-0 Mustafa Mohammad, 1-1, 1-2, 1-3, 1-4 en 1-5 Blauw Geel ’38.