Datum: dinsdag 18 juni 2019, 11:58 - Auteur: Mica de Montigny

Bas Wiegerink terug uit België: “Knallen met JEKA”

Hij gold als een groot talent op sportpark Tussen de Leijen, maar vertrok op jonge leeftijd al naar België. Inmiddels is Bas Wiegerink weer ‘thuis’. Voetbalinbreda.nl sprak met de avonturier.

Bij niet de minste club, KFC Zwarte Leeuw, ging Wiegerink (foto, rechts) aan de slag eerder dit decennium. Uiteindelijk belandde hij bij een andere club van onze Zuiderburen: KSV Weelde. Blessureleed gooide echter roet in het eten van de Bredanaar, die inmiddels weer fit is en zijn toekomst aan de club verbond waar hij groot werd: JEKA. “Ik heb mooie jaren gehad in België, maar in Nederland heb je gewoon een veel betere accommodatie om lekker te trainen. De velden daar in België zijn een minder puntje. Natuurlijk was het leuk om daar iets te verdienen met wat je graag doet, maar het is geen vetpot, hoor. Ik heb alleen de laatste jaren last gehad van een zware kruisbandblessure. Dus nu is het zaak om weer helemaal terug te komen op niveau en te knallen bij JEKA”, vertelt hij gretig.

Ondanks zijn verblijf over de grens bleef hij de Bredase Tricolores altijd volgen. “Met Jules Philippart heb ik regelmatig contact gehad en ook Marvin Dijkstra met wie ik in de jeugd altijd speelde, dus contact was er altijd. JEKA heeft een leuke jonge groep. We moeten een beter seizoen draaien dan afgelopen jaar. Ik ben blij met mijn terugkeer, want JEKA is een mooie club waar veel vrienden van me spelen en mijn neef Dennis Peragon is ook weer terug”, klinkt het met de minuut enthousiaster. Zijn toekomstige coach Bas Liebregts mag als het aan Wiegerink ligt veel verwachten na de zomer in 2E. “Ik ben nu 26 jaar en mijn jaren komen er nu aan. Ik wil fit blijven en belangrijk zijn voor JEKA. Nogmaals, ik heb echt heel veel zin om te gaan knallen. Kom maar op met het nieuwe seizoen.”

158 Shares