Datum: zondag 28 oktober 2018, 17:10 - Auteur: Luke Thomas

Bavel kan zich niet voorbij negen Baardwijk-spelers knokken

Zondagmiddag ging Bavel in 3B op bezoek bij Baardwijk op jacht naar de vierde overwinning. Iets wat leek te lukken nadat de tegenstander met negen man kwam te staan voor rust. Maar de geparkeerde bus stond goed en had maar één kans nodig om de 2-2 te maken. Een gelijkspel wat als een gelijkspel zal voelen voor Bavel.

Bavel is in bloedvorm. De laatste drie wedstrijden behaalde het de volle buit en ook zondagmiddag waren niets minder dan drie punten de doelstelling. Een taak die niet moeilijk leek nadat de tegenstander twee rode kaarten ontving. Maar Baardwijk gebruikte de ouderwetse ingraaftactiek en sleepte er een gelijkspel uit.

Baardwijk kwam vroeg op voorsprong, maar Bavel maakte de gelijkmaker via een penalty van Daan Diepstraten, waarna een speler van de thuisploeg met rood eraf gestuurd werd: 1-1 was de ruststand. De gefrustreerde thuisploeg beklaagde zich bij de leiding en kreeg weer een rode kaart, waardoor het negen tegen elf was in de tweede helft. Maar de mannen van trainer Osman Erbas konden er niet van profiteren.

“Zij hoopten op een punt. We maakten de 2-1 via een vrije trap van Robin Adriaansen en dan moeten we uitbouwen. Dat doen we niet en dan scoren zij vanuit hun enige schot. Voor de rest zijn zij niet in de zestien geweest. Terecht is het niet. Voor ons een teleurstelling, zij vierden het als een overwinning”, aldus de coach van de Bredase dorpelingen.

Dus beleefde Bavel een teleurstellende middag. Volgende week mag het zich revancheren bij OVC ’26, dat negende staat. Bavel bezet momenteel de vijfde plek.

Baardwijk – Bavel 2-2 (1-1)
1-0 Baardwijk, 1-1 Daan Diepstraten (pen.), 1-2 Robin Adriaansen, 2-2 Baardwijk.