Datum: zondag 11 november 2018, 17:59 - Auteur: Mica de Montigny

Bavel laat TSC toch nog juichen na bizarre slotfase

Bavel heeft zondagmiddag in 3B dé kans laten liggen om zich écht te mengen in de voorlopige titelstrijd. Op bezoek bij TSC werd in blessuretijd een 2-0-voorsprong uit handen gegeven.

Gastheer TSC, dat in vele opzichten professioneler lijkt dan alle concurrenten in de competitie, is een beetje een topploeg die het al jaren niet waar kan maken. Ook voor eigen publiek tijdens een inhaalduel met de Bredase dorpelingen was het thuispubliek zichtbaar ontevreden. Een eigen doelpunt zorgde er namelijk voor dat de bezoekers van coach Osman Erbas al binnen een halfuur op voorsprong kwamen.

Het spektakel bewaarden de 22 hoofdrolspelers voor het eind van de wedstrijd. Toen de Oosterhouters zagen hoe Robin Adriaansen met een schot de 0-2 produceerde, leek iedereen bewondering te hebben voor de tactiek van de gasten. De thuisclub viel aan, is voetballend ook iets beter, maar het had niemand in de eigen gelederen die net als Adriaansen kon scoren. De ervaren aanvaller kreeg een kwartier voor tijd applaus.

Een corner werd bij hem in zijn voeten geschoven en buiten de vijandelijke zestien krulde hij met zijn linkervoet de bal fabelachtig in de kruising. Het meegereisde publiek leek tevreden huiswaarts te keren, maar in blessure kantelde de hele boel. Ex-Baron Sandro Ariza soleerde richting de achterlijn en gaf voor met zijn linker: invaller Bas Blokdijk kopte binnen in de extra tijd. Maar het werd nog erger voor Bavel.

Bredanaar Tyrone Zschusschen kreeg na een corner in de 99ste (!) minuut de bal op de achterlijn en gaf met zijn chocoladebeen prachtig voor: opnieuw Blokdijk torende boven de in de lucht kwetsbare Bavel-defensie uit en knikte de gelijkmaker tegen de touwen. Met vier punten minder dan koploper DESK staan de groenhemden uit het Bredase dorp nu op de met UVV ’40 gedeelde vijfde plek. Volgend weekend wacht laagvlieger ZIGO, uit.

TSC – Bavel 2-2 (0-1)
0-1 eigen doelpunt, 0-2 Robin Adriaansen, 1-2 en 2-2 Bas Blokdijk.