Datum: zondag 30 oktober 2022, 17:43 - Auteur: Redactie

Bavel lijdt eerste nederlaag: amateurs van FC Dordrecht winnen

Tijdens de rust leek er niks aan de hand voor Bavel, maar de degradant verloor alsnog in 3B. FC Dordrecht kantelde het duel na de thee en daar waren de Bredase dorpelingen op zijn zachtst gezegd niet blij mee.

Bavel-captain Erik Meijerink viel meteen met de deur in huis: “Wanprestatie. Volledig aan onszelf te wijten.” Rake taal van de routinier, die daarmee doelde op de weggegeven voorsprong in Zuid-Holland en de slappe tweede helft van de Bredase dorpelingen. Want voor rust ging het nog redelijk goed. Sander van Gils (foto) opende de score namens de ploeg van coach Coen Rijppaert en leek Bavel op rozen te zetten.

Ondanks dat bleef Meijerink kritisch. “De eerste helft waren we niet doortastend genoeg en de tweede helft hebben we helemaal niet thuisgegeven.” En dat bleek wel uit de revival die de amateurtak van de Keuken Kampioen Divisie-club meemaakte. FC Dordrecht scoorde eerst de gelijkmaker en rook bloed. Toen viel de winnende goal ook nog: 2-1. Bavel blijft desalniettemin gedeeld koploper.

FC Dordrecht A – Bavel 2-1 (0-1)
0-1 Sander van Gils, 1-1 en 2-1 FC Dordrecht A.