Datum: zondag 2 december 2018, 17:30 - Auteur: Luke Thomas

Bavel loopt in de slotfase uit tegen ‘afzwaaiend’ SCO

Zondagmiddag ontving Bavel laagvlieger SCO in 3B. Laatstgenoemde won pas tweemaal, de thuisploeg hoopte na het eindsignaal op zes overwinningen te staan. Een hoop die met furore werd bewerkstelligd.

Bavel is in topvorm en dus was de verwachting dat het SCO zou overlopen. De groen-witten uit het Bredase dorp hebben vaak moeite met scoren, maar zondag was er een mogelijkheid om te bewijzen dat ze wel kunnen afwerken. SCO is na vandaag het team met de meeste tegendoelpunten. De Oosterhouters overigens, bij wie Bredanaars Koen Vaas en  Mo Assarraj acteren verlaten het zondagvoetbal later dit seizoen en worden een zaterdagclub.

De verdediging van Bavel had het vandaag op zijn heupen. Linksback Maarten Brands opende de score. Daarna viel de eerste tegentreffer toen de SCO-keeper met een uittrap (!) trefzeker was. Bas Plasman bood de thuisclub weer de voorsprong, en Daan Diepstraten was ook belangrijk met een treffer en daarna viel het tweede tegendoelpunt. Rust: 3-2. De tweede helft drukte de thuisploeg door. Ruud van Hooijdonk, die goed speelde, scoorde de 4-2, waarna de 5-2 viel dankzij Robin Adriaansen.

Trainer Osman Erbas is tevreden tijdens een gesprekje met Voetbalinbreda.nl: “We hadden vandaag gelukkig minder moeite met scoren. We hebben wederom een prima wedstrijd gespeeld.” Bavel bezet na de ruime overwinning de derde plek. Ruim 25 procent van de treffers vielen vandaag. Eindelijk wordt er gescoord. Volgende week gaat het op bezoek bij Gilze. Een lastige tegenstander: het staat vijfde en draait een prima seizoen.

Bavel – SCO 5-2 (3-2)
1-0 Maarten Brands, 1-1 SCO, 2-1 Bas Plasman, 3-1 Daan Diepstraten, 3-2 SCO, 4-2 Ruud van Hooijdonk, 5-2 Robin Adriaansen.