Datum: vrijdag 19 februari 2021, 14:08 - Auteur: Redactie

Bilate bezorgt veerkrachtig NAC Breda de volle buit

NAC heeft zichzelf vanavond een goede dienst bewezen. Op slag van rust kwam het nog met 1-0 achter, maar in de tweede helft rechtte de ploeg van Maurice Steijn de rug en stapte het uiteindelijk met een 1-2 overwinning van het veld. Mounir El Allouchi en Mario Bilate waren verantwoordelijk voor de Bredase goals.

Dezelfde elf namen als in de wedstrijd tegen FC Eindhoven prijkten in Velsen-Zuid op het opstellingsformulier. Wel keerden Moreno Rutten en Dion Malone na een aantal weken van afwezigheid terug op de reservebank. Dat Dion Malone nog niet in de basis kon starten, zorgde ervoor Thom Haye de aanvoerdersband om de arm mocht doen.

De eerste helft was voor de neutrale toeschouwer geen spektakelstuk. Beide ploegen konden geen vuist maken en kwamen moeilijk tot kansen. De eerste grote kans kon NAC dan ook pas na dertig minuten noteren. Lex Immers stuurde Mounir El Allouchi de ruimte in. Laatstgenoemde verlengde handig op de meegelopen Mario Bilate. Bilate stond oog in oog met doelman Schendelaar, maar kreeg net niet genoeg vaart achter de bal om voor de openingstreffer te zorgen.

De wedstrijd kabbelde voort en NAC deelde hier en daar wat speldenprikjes uit. NAC kreeg nog één grote kans voor rust. Kaj De Rooij ging op avontuur en kwam een heel eind, maar ook voor hem was Jasper Schendelaar een heuse sta-in-de-weg. Aan de andere kant was het op slag van rust wel raak. Het eerste schot op doel van Telstar was direct raak. Ruststand: 1-0.

De tweede helft was nog geen twee minuten oud of Mounir El Allouchi trok de stand alweer gelijk. Na een goede actie op de achterlijn van Michaël Maria kon de doelman ternauwernood redding brengen. De afvallende bal viel goed voor Mounir El Allouchi die daar over het algemeen wel raad mee weet. De middenvelder annex aanvaller maakte vandaag alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen.

Na deze goal kreeg de tweede helft hetzelfde beeld als de eerste. Het duurde dan ook lang voordat NAC op voorsprong kwam. Pas in minuut 83 schoot Mario Bilate de 1-2 tegen de touwen, uit een corner van Mounir El Allouchi. Een hele welkome goal voor de ploeg van Maurice Steijn.

Hierna was het nog even billenknijpen. Vooral toen NAC nog de nodige kansen miste om de wedstrijd in het slot te gooien. Het opportunistisch voetbal van de thuisploeg werd gelukkig niet beloond met een doelpunt. Almere City verspeelde eerder op de avond dure punten tegen Helmond Sport (2-1 verlies) en zo schuift NAC weer drie punten dichter naar de Almeerders.

(bron: nac.nl)