Datum: vrijdag 20 januari 2023, 23:49 - Auteur: Redactie

Bliksemstart helpt NAC Breda aan overwinning in Oss

De wedstrijd was slechts acht seconden oud, toen Jesaja Herrmann zijn ploeg al op voorsprong schoot. Na deze snelle goal, die als één van de snelste doelpunten ooit in Nederland, de boeken in zal gaan bleef NAC de bovenliggende partij. Nog voor rust verdubbelde Jort van der Sande de voorsprong. In de slotfase maakte NAC werd het nog onnodig spannend door de aansluitingstreffer van Leidsman, maar tot een tweede treffer kwamen de Ossenaren niet.

Peter Hyballa keek vandaag nog toe vanaf de tribune, wat betekende dat Ton Lokhoff voorlopig zijn laatste opstelling als interim-hoofdtrainer op papier zette. Hij kwam tot de volgende elf namen: Kortsmit, Besselink, Mac Nulty, Velthuis, Lucassen, Plat, Staring, Velanas, Thomas Marijnissen, Van der Sande en Herrmann.

Nog nooit kwam een ploeg zo flitsend uit de startblokken als NAC vandaag. TOP Oss mocht aftrappen, maar er stonden nog geen acht seconden op de klok toen Herrmann zijn naam op het scoreformulier zette. Hij veroverde zelf de bal, werd de diepte ingestuurd door Van der Sande en schoot de bal met een droge schuiver achter doelman Thijs Jansen voor de 0-1!

Nadat Kortsmit NAC met een fraaie redding behoedde voor de gelijkmaker, was NAC tot tweemaal toe dicht bij een verdubbeling van de score. Alex Plat en Thomas Marijnissen kregen de bal niet achter de doelman.

Enkele minuten voor rust lukte Jort van der Sande dit wel. Een ingestudeerde lage corner werd goed binnengeschoten door de spits, die na een assist bij de eerste goal ook weer een doelpunt meepikte: 0-2! Dit was tevens de ruststand.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. NAC was de baas in Oss en liet bij vlagen leuk voetbal zien. Toch werd het nog spannend, nadat invaller Kyvon Leidsman in minuut 74 uit één van de spaarzame kansen de aansluitingstreffer maakte: 1-2.

NAC verzuimde het in de slotfase af te maken, waardoor het nog heet werd onder de voeten. Gelukkig incasseerde NAC geen tegendoelpunt meer en wist het drie punten bij te schrijven.

Aanstaande vrijdag komt Jong AZ op bezoek in het Rat Verlegh Stadion en gaat NAC proberen de ongeslagen reeks na de winterstop voort te zetten. Dit zal NAC trachten te doen met Peter Hyballa als trainer op de bank.

TOP Oss – NAC Breda 1-2 (0-2)
0-1 Herrmann, 0-2 Van der Sande, 1-2 Leidsman.