Datum: zaterdag 8 oktober 2022, 16:12 - Auteur: Redactie

Boeimeer draagt rode lantaarn over aan Lepelstraatse Boys

Boeimeer is van de hatelijke nul af in 4C. Het eveneens puntloze Lepelstraatse Boys werd zaterdag op spectaculaire wijze aan de kant gezet door de ploeg uit de Haagse Beemden.

Boeimeer startte heel sterk aan de wedstrijd en het was al vroeg wachten op doelpunten aan Bredase zijde. In de 21ste minuut scoorde Redouan Kahini de 1-0. Helaas konden de gasthere daar niet lang van genieten, doordat ze bij de aftrap niet opletten en kregen zodoende direct de 1-1 tegen. Maar na ruim een halfuur spelen werd het 2-1 dankzij Dison Luu, die de ruststand daarmee op 2-1 bepaalde. Op dat moment had Lepelstraatse Boys een scoringskans gehad en de Koningsblauwen zeker vijf doelpunten moeten maken.

Na rust pakten de Bredanaars het meteen weer terug op en scoorden in de 50ste minuut de 3-1 dankzij oude bekende Jonathan Fiddelers, die normaliter in de zondag 2 speelt, maar vandaag in de basis startte. Ook in de 65ste minuut wist de voormalige verdediger van onder meer Groen-Wit en WDS ’19 te scoren en een comfortabele voorsprong weg te zetten voor Boeimeer. Toch liet het de tegenstander in de 80ste minuut nog even terugkomen naar 4-2, maar uiteindelijk besliste Dyon Haacke met een prachtige vrije trap de 5-2 in de 90ste minuut.

“Uiteindelijk ben ik zeer trots op de groep dat er 90 minuten lang is gevochten en we de drie punten binnen hebben gehaald. Wel moeten we werken aan ons scorend vermogen, want we hadden zeker met dubbele cijfers moeten winnen. Hopelijk kunnen we dit volgende week voortzetten”, vertelde de winnende coach Tom Looijmans na afloop aan Voetbalinbreda.nl. Boeimeer verlaat de laatste plek en heeft nu drie uit drie. De verliezers, Lepelstraatse Boys, zijn nu de nieuwe hekkensluiter van de ranglijst.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

Boeimeer – Lepelstraatse Boys 5-2 (2-1)
1-0 Redouan Kahini, 1-1 Lepelstraatse Boys, 2-1 Dison Luu, 3-1 en 4-1 Jonathan Fiddelers, 4-2 Lepelstraatse Boys, 5-2 Dyon Haacke.