Datum: zondag 13 oktober 2019, 15:18 - Auteur: Mica de Montigny

Boeimeer is maatje te groot voor rommelig PCP ZA

De stadsderby van 4C is zaterdagmiddag gewonnen door Boeimeer. Het bezoekende PCP is simpelweg kwalitatief niet opgewassen tegen veel teams en daarom nog hekkensluiter.

Twee nieuwe zaterdagploegen streden op sportpark Heksenwiel een ongelijke strijd. Boeimeer, dat met veelal spelers uit de eigen gelederen aantrad, had eigenlijk geen kind aan PCP, van wie het gros van de selectie over is gekomen van het niet meer bestaande SC Hoge Vucht. De hekkensluiters uit Brabantpark ogen nog niet goed georganiseerd en er is teveel verschil in niveau onderling.

Bij Boeimeer ziet het er stukken beter uit. Strakke nieuwe tenue’s, een sterke selectie en een ambitieuze oefenmeester, die in zijn actieve loopbaan de magische grens van 100 doelpunten bereikte: Lorenzo Boudewijns. Zijn elftal etaleerde voor eigen publiek dat er een idee zit in het spel van de Koningsblauwen. Voetbal van achteruit, met een aantal frisse nieuwe gezichten.

Al binnen een kwartier spelen stond het 2-0 voor bijna 100 aanwezigen op sportpark Heksenwiel. Linksback Mikey Damen was er na een dood spelmoment als de kippen bij om een soort rebound keurig met zijn linker tegen de touwen te knallen en zijn openingsgoal volgde na een paar waarschuwingsschoten van zijn ploeg. Illustrerend voor de zwakte van het puntloze PCP was de daaropvolgende aftrap.

Dom balverlies en Ezra van Leeuwen, die van zeker 40 meter de bal over de vijandelijke keeper schilderde: subliem. De 2-0 was verdiend, maar bracht PCP nog niet echt in paniek. Souhail Mekkaoui, die best aardig speelde bij vlagen, werd gehaakt in de vijandelijke zestien en kreeg een strafschop. Tegen alle voetbalwetten in nam hij zelf plaats achter de bal. De eerste pingel scoorde hij, maar moest overgenomen worden. De tweede trapte hij keihard boven de verder prima keepende Jermaine de Vulder: 2-1.

Terwijl eenieder zich leek te verzoenen met die stand tijdens de rust, kreeg Boeimeer ook een penalty. Spelverdeler Danny Ummels stuurde de PCP-goalie met een puike trap de verkeerde hoek in. De 3-1 op slag van rust was een tik die de gasten niet meer konden verwerken. Na de pauze probeerde PCP het wel, maar het lukte niet meer. Aan de hand van de kleine nummer 10, Younes Taouil, viel er soms oprecht te genieten. Zo kapte hij met Rick Dielemans in zijn rug de bal vrij achter het standbeen en verstuurde hij menig fraaie ballen richting.ploegmaten, maar veel van zijn medespelers komen niet in de buurt van zijn niveau.

Scoren lukte het bezoek dus niet. De gastheren slaagden daar wel in. Met name Randy Kimwanga bezorgde de stevige linksback van PCP een middag om snel te vergeten. Na een fraaie steekpass van Ummels lepelde de pijlsnelle rechtsbuiten de bal over de uitstormende keeper: 4-1. Het slotakkoord was voor de Roosendaalse Guilliano Wierix, die eerder een penalty had verdiend, maar niet kreeg. De kleine spits zorgde voor de eindstand: 5-1. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met beide coaches. Hassan Lammou als eerst.

“We komen van ver. Late voorbereiding gehad, geen oefenwedstrijden, veel spelers die pas op het laatste moment kwamen aansluiten bij het team zoals ik zelf ook. En we zoeken nog naar de juiste formatie. We zetten elke week stappen, maar we hebben nog een lange weg te gaan.” Boudewijns was een stuk opgewekter. “Het was eenrichtingsverkeer, dus we hebben dik verdiend gewonnen.” Bij PCP hopen ze op de komst van spits Crea Zimmerman volgende maand. De vraag is of hij het zoekende elftal sturing kan geven. Boeimeer miste op zijn beurt de vedette achterin, Jonathan Fiddelers. De vraag is of hij fit is voor de topper over twee weken thuis tegen VVC ‘68. Komend weekend zijn beide teams namelijk vrij.

Boeimeer – PCP ZA 5-1 (3-1)
1-0 Mikey Damen, 2-0 Ezra van Leeuwen, 2-1 Souhail Mekkaoui (pen.), 3-1 Danny Ummels (pen.), 4-1 Randy Kimwanga, 5-1 Guilliano Wierix.

84 Shares