Datum: zaterdag 10 oktober 2020, 17:37 - Auteur: Redactie

Boeimeer schittert niet in ‘BOZ’, maar zegeviert wel

Boeimeer won zaterdagmiddag in 4C, maar overtuigde niet echt. FC Bergen was op eigen veld nog matiger en dus konden de Bredanaars netjes zaken doen in Bergen op Zoom.

De ruststand werd bepaald door nieuweling Elyas Amaziane: hij was het eindstation na een prachtig uitgespeelde aanval. Ondanks het verdere slechte veldspel van Boeimeer, wel een prima score tot dan toe. Uit het niets besliste Mikey Damen het duel. De linksback maakte er na de pauze 0-2 van en zag even later hoe Danny Ummels een strafschop om zeep hielp.

Op het winderige en natte complex, zonder een hond langs de zijlijn, werd er verder niet meer gescoord. Drie punten mee de Boeimeer-tas in naar de Haagse Beemden. Na de zege sprak Voetbalinbreda.nl met winnend trainer Lorenzo Boudewijns. “Wij speelden zwaar onder ons niveau. We kregen veel kansen, maar de bal wilde er niet in”, vertelt de voormalige topscorer van de Koningsblauwen.

Over de huidige omstandigheden (corona in combinatie met het herfstweer) is hij niet te spreken. “Er is geen f*ck aan”, steekt hij zijn frustraties niet onder stoelen of banken. “Geen biertje drinken, geen lolletje achteraf. Gelijk van het complex af, nee dit heeft weinig meer met amateurvoetballen te maken. Dit wordt een verplicht nummertje, spelen om bezig te zijn.”

“Heel het plezier is weg zo. En dan moeten we nog helemaal naar Bergen op Zoom. Heel dat klote eind rijden om vervolgens tegen een tegenstander te spelen die er echt helemaal niks van kan. Enige pluspunt van hen was de keeper, die was echt goed. Hij stopte onze penalty ook echt knap, dat is dan wel een feit”, aldus de uitgesproken Boudewijns.

FC Bergen – Boeimeer 0-2 (0-1)
0-1 Elyas Amaziane, 0-2 Mikey Damen.

24 Shares