Datum: zaterdag 2 oktober 2021, 17:24 - Auteur: Mica de Montigny

Boeimeer vernietigt Rijen dankzij ‘Chico en Mikey’

Rijen is de zwakke broeder van de zaterdag vierde klasse D, dat bewees Boeimeer overigens door zelf ook sterk te voetballen. De dubbele cijfers werden een feit in het kanariegele dorp.

De zaterdagtak van Rijen is nieuw en heeft nog veel te leren. Vorig weekend tijdens de seizoensouverture verloor het al met 9-1 bij RFC, deze zaterdagmiddag ging het nog slechter. Boeimeer, dat teleurstellend punten had gemorst zeven dagen eerder thuis tegen ‘de tijdrekkers’ van Berkdijk (2-2, red.) kwam stukken beter voor de dag en toonde dat aan in de score.

De equipe van nieuwbakken coach Meindert Dijkstra liet er geen gras over groeien: Mikey Damen (foto) had in no-time een hattrick uit zijn hoge hoed getoverd en gaf een droomstart aan de Koningblauwen. Hij zou helemaal aan het einde nog een keer scoren, wat uiteindelijk de 11-0-zege opleverde. Tussendoor werden zijn vier doelpunten nog afgetroefd.

Het was Guilliano Wierikx (Chico noemen ze hem) die vijf keer prikte en daarmee de titel ‘topscorer van de dag’ stal van zijn kornuit. Samen waren ze dus goed voor negen treffers. De overige twee werden gescoord door Danny Ummels. Volgend weekend kan de club uit de Haagse Beemden aan de bak, dan komt de zaterdagtak van Dongen namelijk op bezoek.

Rijen ZA – Boeimeer 0-11 (0-5)
0-1, 0-3 en 0-3 Mikey Damen, 0-4 Guilliano Wierikx, 0-5 Danny Ummels, 0-6 Guilliano Wierikx, 0-7 Danny Ummels, 0-8, 0-9 en 0-10 Guilliano Wieirkx, 0-11 Mikey Damen.

0 Shares