Datum: dinsdag 15 januari 2019, 13:00 - Auteur: Redactie

Boeimeer naar zaterdag met Lorenzo Boudewijns

Een revolutie bij Boeimeer is aanstaande. Voetbalinbreda.nl weet dat de zondag vierdeklasser op zal houden te bestaan en daar komt in de plaats een zaterdagteam voor. De nieuwe coach? ‘Oude bekende’ Lorenzo Boudewijns (foto), die Molenschot verlaat komende zomer.

De club uit de Haagse Beemden openbaart het nieuws als volgt: “Lorenzo Boudewijns zal komend seizoen hoofdtrainer van Boeimeer Zaterdag 1 zijn. Het bestuur van Boeimeer en Boudewijns hebben overeenstemming bereikt over een contract voor één jaar. Boudewijns heeft de gehele jeugd van Boeimeer doorlopen om vervolgens op 15-jarige leeftijd zijn debuut in Boeimeer 1 te maken. Voordat hij drie seizoenen geleden naar Molenschot vertrok was hij nog trainer van Boeimeer 2.”

“Gevoelsmatig stonden we op een tweesprong: of met Boeimeer 1 op zondag blijven uitkomen of verhuizen naar ‘de zaterdag’. De ontwikkelingen van de afgelopen seizoenen, binnen en buiten Boeimeer, hebben er toe geleid dat we uiteindelijk tot het weloverwogen besluit zijn gekomen om naar ‘de zaterdag’ te verhuizen. Wij zijn er van overtuigd dat we door deze keuze onze doelstellingen voor de middellange en de lange termijn (sneller) kunnen realiseren. Wij willen benadrukken dat er op dit vlak verder niks veranderd. Onze recreatieve seniorenteams blijven op zaterdag én zondag voetballen, net zoals zij dat nu ook doen.”

”Ondertussen hadden wij de nodige sollicitaties ontvangen op de vacature van ‘hoofdtrainer Boeimeer 1’. Op basis van de criteria die we voor onszelf hadden opgesteld, zijn we in gesprek gegaan met de kandidaat die aan al deze criteria voldeed. Na een aantal bijeenkomsten hadden we van beiden kanten nog steeds het goede gevoel. We gaan dan ook vol vertrouwen deze uitdaging met elkaar aan.”

Boudewijns zelf, die als all time-topscorer sportpark Heksenwiel verlies om te debuteren als hoofdcoach in Molenschot, geeft ook uitgebreid tekst en uitleg: “Na een aantal gesprekken mag ik, vol trots, zeggen dat ik komend seizoen trainer zal zijn van Boeimeer Zaterdag 1. Tijdens deze gesprekken werd duidelijk dat Boeimeer had besloten om Boeimeer 1 van ‘de zondag’ naar ‘de zaterdag’ te verhuizen. Ik sta hier om verschillende redenen voor 100 procent achter. De zondag wordt in veel gezinnen steeds meer een familiedag, waarbij de sportactiviteiten moeten uitwijken naar zaterdag. Dit zal in de toekomst alleen maar meer worden. Door hier op te anticiperen kunnen de goede voetballers die er nu voor kiezen om op zaterdag in een recreatief seniorenteam te voetballen, of zelfs kiezen om helemaal niet meer te spelen, nu toch weer prestatief voetballen. En dan nog niet gesproken over de fantastische jeugd die er bij Boeimeer rond loopt. Voor hen wordt nu een onzichtbare drempel tussen de junioren en senioren weggenomen en kunnen zij zich blijven doorontwikkelen. Ikzelf was 15 jaar toen ik mijn debuut mocht maken in het eerste van Boeimeer en ik voel nog de trots, energie en liefde voor de sport die ik toen voelde.”

“En dat is wat ik zo graag wil bereiken met het elftal wat ik in augustus op het gras heb staan; het plezier en de liefde voor het voetbal tot uiting laten komen. Geen gezeur, maar laat je voeten praten. Er zal geen plaats zijn voor ego’s en individuen. We gaan ervoor om als één team en met veel plezier, passie en respect voor de sport elke zaterdag een mooie wedstrijd te spelen.”

116 Shares