Datum: vrijdag 21 februari 2020, 22:40 - Auteur: Redactie

Carnaval begint prima dankzij minimale zege NAC Breda

Vrijdagavond betekende een kickstart voor voetbalminnend en Carnavallend Breda. NAC won thuis namelijk van Almere City dankzij een penalty in de tweede helft.

Voor rust viel er niet veel te beleven in het Rat Verlegh Stadion. De gasten uit Flevoland hadden het betere van het spel en kregen de grootste kans van de wedstrijd op slag van rust. Venema kopte echter in de handen van NAC-goalie Olij: 0-0. In het tweede bedrijf ging de thuisploeg van nieuwbakken coach Hyballa beter met de favorietenrol om.

Sterker nog, na een overtreding kregen de Brabanders een pingel, die door Jan Paul van Hecke keurig in de hoek werd geplaatst. Het was een wonder dat de score slechts 1-0 was, want de gastheren stapelden vooral in de slotfase kans op kans. El Allouchi raakte de lat, Verschueren schoot naast en ook Stokkers faalde van dichtbij.

Hoe dan ook, de Bredase periodekampioenen werken op een goede manier toe naar de halve finale begin maart in De Kuip, als Feyenoord gastheer zal zijn. NAC zal dan echter wel effectiever om moeten gaan met alle geboden kansen. Maar eerst wacht maandag. Dan gaat de geel-zwarte selectie Carnavallen in de binnenstad van Breda.

Klik hier voor een fotoserie van dit duel op onze Facebook-pagina, gemaakt door Jos Thommassen

NAC Breda – Almere City 1-0 (0-0) 1-0 Van Hecke (pen.).