Datum: maandag 18 maart 2019, 19:46 - Auteur: Redactie

Coach Mitchell van der Gaag stapt op bij NAC Breda

NAC Breda moet per direct op zoek naar een andere oefenmeester. Maandagavond werd bekend dat Mitchell van der Gaag (foto) ontslag heeft genomen als trainer van de Parel van het Zuiden.

De coach kwam tot zijn besluit na de kansloze 0-4 nederlaag tegen FC Utrecht van zaterdagavond. Hij lichtte interim-directeur Nicole Edelenbos en aandeelhouder Wim van Aalst zondagmiddag in over zijn besluit, zo meldt het weekblad. “Het is klaar, meer dan dit kan ik niet doen”, licht Van der Gaag toe tegenover Voetbal International.

“Ik regisseer mijn eigen ontslag.” De trainer werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van Stijn Vreven. Dit seizoen verkeerde NAC vanaf het eerste moment in de onderste regionen van de Eredivisie. De club moet in de laatste paar maanden van de competitie alle zeilen bijzetten om degradatie te ontlopen: men staat onderaan, met acht punten achterstand op FC Emmen (17) en De Graafschap (18).

Van der Gaag kwam bij NAC terecht in een chaotische sfeer: technisch directeur Hans Smulders sneuvelde, algemeen directeur Justin Goetzee stapte op en ook andere werknemers liepen weg. Zelf overleefde de trainer de stormen, maar de sportieve resultaten bleven achter. Hij zegt dat zichzelf kwalijk te nemen en zichzelf als verantwoordelijke te zien. “Misschien zullen mensen het zien als weglopen, ik zie het als de enige uitweg.”

De verwachting is dat NAC zo spoedig mogelijk een nieuwe trainer aanstelt. De club komt op zondag 31 maart weer in actie, thuis tegen VVV-Venlo. Van der Gaag denkt dat zijn opvolger voor ‘nieuw elan’ kan zorgen in de strijd tegen degradatie. “NAC heeft behoefte aan positiviteit, onder een nieuwe trainer zien spelers wellicht nieuwe mogelijkheden. Er moet iets gebeuren. Het gaat om de club. Ik zie opstappen als een nederlaag, het zal slecht staan op mijn cv, maar als ik twijfel of het me nog lukt moet ik wegwezen.”

92 Shares