Datum: zaterdag 14 maart 2020, 16:16 - Auteur: Mica de Montigny

Niet alles ligt helemaal plat bij Baronie door coronavirus

Nederland gaat bijna massaal in quarantaine en ook zondag Hoofdklasser Baronie ondervindt hinder van het coronavirus. Echt helemaal stil is het echter niet bij de hoogst acterende amateurclub van de Gemeente Breda.

Coach Jurriaan van Poelje legt aan Voetbalinbreda.nl wat er gebeurt momenteel. “Sportpark de Blauwe Kei is dicht. Wij volgen de instructies. Er is veel contact tussen spelers. Zij hadden allen een eigen trainingsprogramma bij onze sportschool Arendse, maar alle sportscholen moeten nu ook drie weken dicht, helaas. Spelers blijven in onze selectie zelf toch wel fit. Ze hebben veel zelfdiscipline op ons niveau.“

“‘Maar het is een verwarrende tijd. We kunnen niks anders doen dan afwachten en accepteren wat er gaande is. Er zit niks anders op. Hopelijk gaan we snel weer trainen als de piek bereikt is in Nederland.” Helemaal buiten bedrijf is Baronie overigens niet. Het formeren van de selectie van volgend seizoen gaat namelijk prima.

”Jorik, Mijnhijmer, Moustapha Mohammad, Jamie Kankam, Aart Veldhof, Yassine Mejres, Bram Umar, David Vermeulen, Bjorn Quartel, Wouter Prent en de broers Jens en Sander Wirix hebben al toegezegd dat ze blijven en we krijgen er een echte dribbelaar bij. Riad Eloukmani van Unitas ‘30”, aldus de jonge oefenmeester.

42 Shares