Datum: maandag 28 september 2020, 14:04 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Bram Umar (Baronie ZO)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de afgelopen speelronde is de keuze gevallen op Bram Umar (foto) van Baronie ZO.

Umar brak een paar seizoenen geleden door als jeugdspeler en heeft zich ondanks zijn leeftijd ontpopt tot volwaardige basisklant. Geen fysiek imposante verschijning, maar een intelligente voetballer, met een stijlvolle trap, die op de rechtsback-positie verrast en overtuigt. Een talentvolle Bredanaar, zo ondervond ook AWC zondagmiddag op sportpark de Blauwe Kei. Waar eenieder een echte topper verwachtte, liepen de Baronnen van trainer Jurriaan van Poelje met speels gemak over de concurrent heen: 8-0 (!).

Uiteraard scoorde Jorik Mijnhijmer weer eens een hattrick, maar de aandacht ging vooral uit naar Umar. De uit een heus voetbalgezin afkomstige verdediger, die niet opgroeide als back, maar daar intussen rendeert, begon voor rust al te schitteren. Bij een 2-0-tussenstand bediende hij Mijnhijmer middels een fabelachtige dieptepass: 3-0. Na de pauze scoorde hij de 5-0 (afstandschot in de kruising) en ook de 7-0, toen hij opkwam en diagonaal de winkelhaak trof. Een optreden om van te smullen van de youngster.

Wij feliciteren Bram Umar en zijn team van harte!

30 Shares