Datum: maandag 7 oktober 2019, 19:42 - Auteur: Redactie

De ‘ViB Speler van de week’: Glenn van Peer (Bavel)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na speelronde 3 is de keuze gevallen op Glenn van Peer (foto) van Bavel.

We hebben het al vaker geschreven: Van Peer is de beste keeper die ze dit decennium hebben gehad op sportpark de Roosberg. De ex-jeugdspeler van NAC Breda, die ook uitkwam in de eerste teams van Barca en Boeimeer, was zondag voor de derde week op rij in staat om de nul te houden in 3B. En vooral zondag in en tegen Gilze was dat geen sinecure. De Gilzenaren waren en heer en meester en klopten regelmatig op de deur, maar Van Peer weigerde medewerking te verlenen.

Met een handvol knappe reddingen frustreerde hij Gilze, dat na rust een rode kaart kreeg. Toen was het nog steeds geen kalme pot voor de ballenvanger uit de Hoge Vucht. In de slotfase bleek Van Peer cruciaal met twee puike saves en bleef het tot vreugde van coach Coen Rijppaert en co bij 0-0. In de zomer van 2018 toonde Derde Divisie-club Dongen al interesse in Van Peer, maar zijn liefde voor Bavel blijkt groter. Nu is hij daar constant één van de beste keepers van de Gemeente Breda.

Langs deze weg nog een shout-out naar naar DIA-keeper Jari van Aard, die een niveau lager Waspik dwars had gezeten zondag met onder meer prachtige reflexen en een gestopte penalty (1-2-zege). Helaas voor hem was er met Van Peer nog een baas boven baas. Voor ons een keurige tweede. The Gunners-spits Daniël Zwanenburg verdient als derde speler ook nog een dik compliment. Bij titelkandidaat VVC ‘68 maakte hij drie goals, waardoor de zaterdag vierdeklassers knap zegevierden (5-3).

83 Shares