Datum: dinsdag 12 oktober 2021, 13:23 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Loek Schalk (Beek Vooruit)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de tweede speelronde van het seizoen is de keuze gevallen op Loek Schalk (foto) van Beek Vooruit.

Voor Schalk en zijn ploegmaten uit Prinsenbeek was het de laatste tijd niet genieten. In de bekerpoule werd er drie keer op rij verloren, met onder meer een 9-2- en 4-1-nederlaag. En ook in de eerste speelronden van de competitie was het afzien. Speelronde 1 leverde nog een puntje op, speelronde betekende een 6-0-pak rammel bij Bavel. Het was voor de equipe van coach Marcel van Helmond dan ook de dood of de gladiolen afgelopen zondag in 2E. Er moést gewonnen worden op het gras van Cluzona.

En zo geschiedde, maar vraag niet hoe. Of eigenlijk wel, want het was een meer dan bizarre pot voetbal te nomen. Vlak voor tijd stond Beek Vooruit met 6-2 voor bij de Club Zonder Naam, maar uiteindelijk kwam de thuisploeg nog terug tot 5-6. Het geeft aan dat er nog veel werk aan de winkel is voor de Bredase dorpelingen, maar de eerste overwinning sinds lange tijd is een feit. En uiteraard was Loek Schalk bepalend met een hattrick. Haast zoals we van hem gewend zijn. Hopelijk voor hem en alle oranjehemden gaat de lijn nu omhoog.

Wij feliciteren Loek Schalk en zijn team van harte!