Datum: maandag 2 mei 2022, 18:38 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Michael van Gastel (The Gunners)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Michael van Gastel (foto) van zaterdag vierdeklasser The Gunners.

De keeper van de club uit Gageldonk is een bijzondere. Met zijn 44 jaar (!) is hij een echte rot in het vak. Ooit als voetballer actief, inmiddels een gerespecteerde doelman sinds jaar en dag. Hij is een grote reden voor de waterdichte defensieve status van The Gunners in 4D. Met slechts dertien tegendoelpunten in zeventien competitiewedstrijden is het wel duidelijk waarom The Gunners nu koploper is.

Zaterdagmiddag was hij een grote sta in de weg voor SSC ’55, dat thuis met 3-1 verloor van de Bredanaars. Van Gastel had belangrijke reddingen in huis en was het rustpunt dat de vereniging uit de Haagse Beemden nodig had. De kans is nu helemaal dik aanwezig dat er wellicht een kampioenschap gevierd kan gaan worden, nu DESK in de hoek zit waar de klappen vallen. Van Gastel geniet en floreert.

Wij feliciteren Van Gastel en zijn team van harte!