Datum: maandag 9 maart 2020, 23:47 - Auteur: Redactie

De ‘ViB Speler van de week’: Niek van Vliet (UVV ‘40)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de afgelopen speelronde is de keuze gevallen op Niek van Vliet (foto) van UVV ‘40.

Van Vliet is pas aan zijn tweede seizoen bezig in Ulvenhout, maar inmiddels niet meer weg te denken uit het basisteam van trainer Johan Gabriëls. Zondagmiddag was hij de man van de wedstrijd om diverse redenen. Wij zetten ze nog even op een rijtje voor jullie.

In 3B vecht UVV tegen degradatie en daarom moest ZIGO verslagen worden. Makkelijk ging het allemaal niet, maar Van Vliet had een cruciaal aandeel in beide doelpunten van de Bredase dorpelingen, die uiteindelijk met 2-1 zouden zegevieren op sportpark Jeugdland.

Een lange bal van linksback Fabio Evaz belandde bij Van Vliet, hij kwam daarmee oog in oog met de vijandelijke keeper en schoof het leer rustig in de lange hoek. Wat later werd Van Vliet gevloerd in het strafschopgebied van de gasten, waardoor Justin den Tenter mocht scoren vanaf de stip.

De blonde gelegenheidspits was overal te vinden, legde veel arbeid in zijn spel en deed nagenoeg niks fout. De ingrediënten voor The Boys in Green om na een vrij ellendig seizoen alsnog positief af te kunnen sluiten met handhaving in 3B. Aan de 22-jarige Van Vliet zal het in ieder geval niet liggen.

Wij feliciteren Van Vliet en zijn team van harte!

79 Shares