Datum: maandag 6 juni 2022, 19:47 - Auteur: Redactie

Deze zes ‘Bredase’ clubs gaan de nacompetitie in

Nu alle reguliere competities afgelopen zijn maken nog enkele verenigingen kans op promotie of dreigt degradatie. Check hier onder welke clubs uit de Gemeente Breda de komende weken nog actief zullen zijn.

The Gunners

De enige Bredase club in het zaterdagvoetbal die kans maakt op promotie is The Gunners. De club uit Gageldonk eindigde als tweede in 4D en speelt op dinsdag 13 juni tegen GVV uit Geldermalsen. Als ze die wedstrijd winnen, volgt er nog een finale om een plek in de derde klasse.

DIA

In Teteringen gaat de focus zondagmiddag op Blauw Wit ’81 uit De Moer. In totaal zijn er maximaal drie rondes, maar als DIA die allemaal overleeft, heeft het een plek in de zondag derde klasse definitief binnen.

Groen-Wit

In 3A maakte de club uit Princenhage nog een kleine kans op de titel op de slotdag, maar Victoria ’03 werd overtuigend kampioen. Voor Groen-Wit wacht Nieuwkuijk aanstaande zondag. Als die gewonnen wordt, volgen er nog twee rondes.

WDS ’19

De club uit Kesteren vocht heel het seizoen tegen degradatie, maar staat pardoes in de nacompetitie om promotie. Bij Jong Brabant wordt er aanstaande zondag uitgevochten wie er kans blijft maken op een plek in de zondag derde klasse.

Bavel

In het Bredase dorp hoopt men het vege lijf te redden na een moeizaam jaar in 2E. Komende zondag komt Vlijmense Boys op bezoek, dus de groenhemden moeten hoe dan ook winnen om degradatie te voorkomen uiteindelijk.

UVV ’40

UVV weet dat het degradatie moet ontwijken. Na een slecht seizoen in 3A zijn de Bredase dorpelingen dus al gewaarschuwd, maar volgende week ontvangt de club uit Ulvenhout de winnaar van Sluis – Rimboe.