Datum: zaterdag 5 oktober 2019, 18:03 - Auteur: Mica de Montigny

DHV snoept Baronie ZA punten af na late pingel

Even mocht Baronie zaterdagmiddag aan de eerste competitiezege ruiken in 4C, maar DHV stak daar een stokje voor. Een late strafschop gooide roet in het eten van de jonge Bredanaars.

Op een bijveld van sportpark de Blauwe Kei, ja het was echt even zoeken zaterdagmiddag, kruisten Baronie ZA en DHV de degens. Bij de gasten uit Zevenberschenhoek een aantal Bredanaars in de basis, waaronder de broers Serginio en Rivelino Zschusschen. Ook Adonis Bandeke, die nog zou opvallen door een bizarre swalbe die te zien is op onze Facebook-pagina (klik hier om te kijken). Bij Baronie uiteraard louter Bredanaars, die net als de bezoekers voor rust rommelig speelden. Veel balverlies van beide kanten en geen doelpunten voor zo’n 50 toeschouwers.

Op naar de tweede helft, waarin er wel van alles gebeurde. Baronie, dat zichtbaar comfortabeler was aan de bal dan de vijandelijke dorpelingen, kwam op voorsprong uit een dood spelmoment. Een corner van Gijs van Lotringen belandde op het hoofd van Tom van Beek, die het leer tegen de touwen kopte. Een welkome doorbraak, die er voor zorgde dat DHV aan een slotoffensief begon. De uitclub probeerde van alles, maar echt indrukwekkend zag het er niet uit. Terwijl de arbiter met gele kaarten strooide en een rode voor Baronie-spelmaker Van Lotringen, besloot hij vlak voor tijd een penalty te gunnen aan DHV: 1-1.

Daar zou het bij blijven, waardoor de jeugdige Baronnen nog altijd wachten op hun eerste competitiezege. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met coach Ricardo van den Bos. “Wij krijgen voor rust als enige ploeg nog een echte kans. Verdedigend stonden we goed. Na onze 1-0 kwamen we niet echt meer onder hun druk vandaan. En je weet dat ze de laatste tien minuten ballen gaan pompen. Dat ging heel lang goed voor ons, tot we in blessuretijd die penalty tegen kregen. Balen.”

Volgend weekend is Baronie ZA vrij. Het weekend erop volgt het restant van het eerder gestaakte duel met Internos van speelronde 1. Toen haakte de arbiter geblesseerd af en stond het 1-0 voor de ploeg uit Etten-Leur op sportpark de Blauwe Kei.

Baronie ZA – DHV 1-1 (0-0)
1-0 Tom van Beek, 1-1 DHV (pen.).

12 Shares