Datum: vrijdag 17 juni 2022, 00:01 - Auteur: Redactie

DIA bereikt promotie-finale na thriller, maar verliest Sluijk

Voor DIA komt de zondag derde klasse steeds dichterbij. Donderdagavond boog de club uit Teteringen een achterstand om na flink wat tegenslag en gaat zondagmiddag de finale om promotie spelen.

In het verre Zeeland leek het een rampzalige halve finale te worden voor de bezoekers uit Teteringen. Al na ruim twintig minuten voetbal viel sterspeler Remco Sluijk (foto) uit met een hamstringblessure en RIA W nam ook nog eens de leiding tot overmaat van ramp. Maar de geel-zwarten gaven niet op, kwamen op gelijke hoogte in de tweede helft door Collin Schilperoord en zouden zelf victorie kraaien.

Menno van Vliet mocht een penalty nemen en die benutte hij: 1-2 en dolle vreugde in het uitkamp. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met onder meer coach Erik van Rooij en pechvogel Sluijk. “Na rust stond er een heel ander DIA, dat goed voetbalde met passie en strijd. Wat ik verwacht van de finale zondag op sportpark Heksenwiel? Dat we ons best weer gaan doen. We gaan ons nu in BSC verdiepen.”

De komende tegenstander uit Roosendaal krijgt dan geen last van Sluijk. De aanvallend ingestelde steunpilaar legt uit waarom. “Ik kan niet beschrijven hoe erg ik baal. Bij een sprintje schoot het in mijn hamstring, dus dat wordt hem niet voor mij zondag, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ons team het ook zonder mij kan. Ik ben wel klaar met die zondag vierde klasse, we moeten promoveren.”

RIA W – DIA 1-2 (1-0)
1-0 RIA W, 1-1 Collin Schilperoord, 1-2 Menno van Vliet (pen.).

0 Shares