Datum: zondag 29 september 2019, 17:21 - Auteur: Redactie

DIA blijkt iets sterker dan Terheijden in derby 4C

Voor Terheijden is de start van de competitie een ramp geworden. Vorig weekend met een man minder verloren op eigen terrein van RFC, zondagmiddag ten onder bij DIA, dat zijn verlies van vorige week wél goed wist te maken.

De meningen waren na afloop verdeeld: het thuiskamp vond de uitslag terecht, Terheijden dacht er het zijne van. “Of DIA terecht won vandaag? Nee, niet echt. Wij waren de ploeg die wilde voetballen, maar waren heel slordig in balbezit. Door een fout bij ons in balbezit maken ze 2-1. DIA speelde op de counter”, aldus Terheijden-manager George van der Velden. DIA-trainer Erik van Rooij weerlegde dat. “Wij op de counter? Nou nee, dan zien ze dat helemaal verkeerd. Het is een vorm van pressing”, vertelde hij aan Voetbalinbreda.nl.

Hoe dan ook, het was een duel waar de spanning heel de wedstrijd aanwezig was. Dankzij Thomas van Burik (foto) kon de Teteringse gastheer al snel juichen, maar via Mitchell Bouwman kwam het bezoek van trainer Fred Vrolijk al rap op gelijke hoogte. Er ontvouwde zich een pittige strijd. Beide ploegen hadden hun openingsduel verloren en dus was het of genoegen nemen met een punt en door of per sé die winnende maken. Het laatste zou gebeuren, toen sterspeler Remco Sluijk opnieuw een doelpunt forceerde. Dat gebeurde twintig minuten voor het einde .

De Bredase dorpelingen hadden de gasten uit de Gemeente Drimmelen goed weg laten komen, want DIA toucheerde twee keer het aluminium. Goals vielen er niet meer in de slotfase, waardoor sportpark de Gouwen opgelucht kon ademhalen. “We hebben verdiend gewonnen. Met periodes goed voetbal. De beleving en strijd die de groep als eenheid geleverd heeft was mooi om te zien. We zijn in een proces bezig met een ander soort voetbal met een zeer onervaren en jonge groep”, besloot Van Rooij.

DIA ontmoet volgend weekend Waspik voor een lastige uitwedstrijd, terwijl de Terheijdenaren afreizen naar Blauw Wit ‘81 in De Moer.

DIA – Terheijden 2-1 (1-1)
1-0 Thomas van Burik, 1-1 Mitchell Bouwman, 2-1 Remco Sluijk.

19 Shares