Datum: zondag 10 april 2022, 16:33 - Auteur: Redactie

DIA doet prima zaken door Raamsdonk te kloppen

In de strijd om een ticket in de nacompetitie om promotie deed DIA zondagmiddag wat het doen moest. In eigen huis won de club uit Teteringen met minimale cijfers van laagvlieger Raamsdonk.

Op sportpark de Gouwen opende de thuisploeg weliswaar sterk, maar het was Raamsdonk dat de eerste kans kreeg om te scoren. De bezoekers faalden in de afronding, waarna Delvano van Bussel wel scherp bleek: 1-0. Na de openingsgoal verzuimde DIA de marge te verdubbelen en vlak voor rust kregen de gasten twee flinke kansen, maar DIA-goalie Jari van Aard redde tot twee keer toe.

Ondanks het feit dat de Bredase dorpelingen na rust niks meer weg gaven bleef het toch spannend. Dit had te maken met het feit dat de geel-zwarten zeker drie kansen om zeep hielpen en het bij 1-0 bleef. Maar eind goed al goed voor DIA, want de driepunter mocht de tas in uiteindelijk. Dit leidde tot een mooi feestje in de kantine, waar materiaalman Toon op de tafels stond te feesten.

Voor winnend trainer Erik van Rooij sprak na de thriller met Voetbalinbreda.nl. “We hebben de kansen op de 2-0 niet benut en dus bleef het tot de laatste seconde spannend. Ik ben blij met de winst en het spel van onze uitblinker Collin Schilperoord.” Voor DIA wordt de competitie hervat op Tweede Paasdag. Dan wacht een zeer belangrijke uitwedstrijd met directe concurrent en ‘stadsgenoot’ PCP.

DIA – Raamsdonk 1-0 (1-0)
1-0 Delvano van Bussel.

0 Shares