Datum: zondag 16 december 2018, 17:29 - Auteur: Redactie

DIA pakt vlak voor tijd een punt bij Blauw Wit ’81

DIA was één van de weinige clubs uit de Gemeente Breda die wel mocht voetballen. In 4C nam het zondag een punt mee uit De Moer.

De voorbereiding was niet best. DIA had met name door blessures al weer een karrenvracht afwezigen en omdat een aantal jongens te laat waren werd er zelfs gestart met drie spelers die normaliter bij DIA 2 spelen namelijk; Luc van Vliet, Tjeb Witteveen en Sonny Vink en weer één debuteerde A-speler en dat was Luuk Jansen. Alle vier de spelers haalden een ruime voldoende overigens.

DIA begon veel beter aan de wedstrijd dan het hoger geklasseerde Blauw Wit en kreeg al snel een aantal grote kansen. Het was dan ook terecht dat Remco Sluijk na een sublieme assist van Thomas van Burik uit een moeilijke hoek de bal over de keeper en in het goal werkte: 0-1. Hierna had DIA moeten uitlopen naar 0-3 of 0-4. Maar door gebrek aan scherpte en het meerdere malen ten onrechte vlaggen van de Blauw Wit-grensrechter werd het de 0-1-ruststand.

Na rust liet DIA Blauw Wit meer voetballen wat er ook voor zorgde dat ze meer creëerden. Na twee fouten achterin stond DIA daardoor ook heel zuur op een 2-1-achterstand. Hierna moest het bezoek uit Teteringen wat meer risico nemen, wat tot kansen leidde van beide teams. In de 86ste minuut wist Sluijk na een goede voorzet van Amine el Kaddouri de meer dan terechte 2-2 binnen te koppen.

Martijn Malinka had te maken met mixed feelings, toen hij na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak. “Ik heb een dubbel gevoel vandaag. We hadden het voor rust af kunnen en moeten maken. Aan de andere kant is er blijdschap want je had met een 2-1-achterstand vier minuten voor tijd ook kunnen verliezen. Tot slot ook tevredenheid over de inzet en strijdlust van heel het team.”

Blauw Wit ’81 – DIA 2-2 (0-1)
0-1 Remco Sluijk, 1-1 en 2-1 Blauw Wit ’81, 2-2 Remco Sluijk.