Datum: zondag 19 juni 2022, 16:48 - Auteur: Redactie

DIA promoveert na verlenging en is eindelijk derdeklasser

Na een ware thriller is DIA zondagmiddag gepromoveerd naar zondag derde klasse. De ploeg uit Teteringen had in de extra 30 minuten de kracht om BSC te kloppen op het complex van Boeimeer, waarna er een groot feest losbarstte. 

In de Haagse Beemden was het voor iedereen knijpen met de billetjes, want finales zoals deze zijn niet uit te houden. De Bredase dorpelingen en het bezoek uit Roosendaal hielden tijdens de eerste drie kwartier spelen de stand op 0-0, maar na de pauze profiteerde Delvano van Bussel van een foutje van een BSC’er. De grote en sterke aanvaller leek DIA daarmee promotie te bezegelen, maar BSC kwam terug: 1-1.

In de verlening zorgde Menno van Vliet al rap voor de hernieuwde voorsprong en op dat moment was het continu zwoegen. BSC deed alles wat het kon, maar werd het meest gefrustreerd door Jari van Aard. De keeper van de geel-zwarten dook een vrije trap uit de kruising en zorgde er voor dat hij en zijn ploegmaten, inclusief vertrekkend coach Erik van Rooij, een groots feest konden gaan vieren.

Wie extra blij was, zeker omdat hij zelf geblesseerd toe moest kijken, is DIA’s MVP: Remco Sluijk. Voetbalinbreda.nl sprak met hem na afloop. “Wij zijn een super goede voetballende ploeg en horen thuis in de derde klasse, waar minder ‘schop-voetbal’ wordt gespeeld. Hier was ik echt aan toe. Ik ben het wel zat om jaar in jaar uit tegen dezelfde tegenstanders te spelen die allemaal twee of drie man op mij zetten.”

“Hoe ik toe aan het kijken was? Ik ben nooit zenuwachtig voor wedstrijden als ik moet spelen, maar als je toe moet kijken is het zo klote. Mijn hart ging heel de wedstrijd tekeer als een gek, haha. Maar het was abnormaal wat voor goede support we vandaag ook kregen van iedereen uit Teteringen. We zijn zo’n hecht team, dat gaf vandaag weer de doorslag. Ik heb ook nog een woord over voor onze trainer.”

“Ondanks de periodes van Corona waren het mooie jaren en ik wil namens heel het team Erik van Rooij bedanken voor de goede leiding en betrokkenheid. Het is hem van harte gegund om zo afscheid te nemen. En als ik nou toch bezig ben, ook een speciale vermelding voor onze keeper Jari van Aard, die in de laatste minuut van de wedstrijd een vrije trap uit de haak plukte. Het is feest.”

(foto’s door Susanne Weterings)

DIA – BSC 2-1 (0-0)
1-0 Delvano van Bussel. 1-1 BSC, 2-1 Menno van Vliet.

0 Shares