Datum: zondag 10 februari 2019, 17:33 - Auteur: Redactie

DIA rekent thuis af met geplaagd SC Hoge Vucht

De ‘stadsderby’ tussen DIA en SC Hoge Vucht is in het voordeel beslecht van de club uit Teteringen. Het scheelde echter niet veel of de wedstrijd van 4C eindigde in een remise.

Beide clubs konden geen beroep doen op heel wat basisklanten op sportpark de Gouwen. DIA begon sterker en feller en dit zorgde voor een aantal kansen die niet werden verzilverd. Toch scoorde Amine el Kaddouri de 1-0 met een mooie kopbal. Even daarna viel ook gelegenheidscaptain Dylan de Jong uit met een blessure. Het spel golfde daarna op en neer en beide teams kregen kansen waarbij Hoge Vucht met twee ballen op de paal het gevaarlijkst was: 1-0 bij rust.

De tweede helft domineerde DIA meteen en het was aan zichzelf te danken dat het niet uitliep naar minimaal 4-0 want er werden veel kansen gemist. Kjell Hellemons wist vanuit een assist van de goed ingevallen A-junior Luuk Jansen de 2-0 te maken en er was geen vuiltje aan de lucht voor DIA. Sterker nog er waren voldoende kansen voor de 3-0 maar DIA verzuimde wederom de wedstrijd in het slot te gooien.

Daardoor was het zuur voor de thuisploeg dat Rivelino Resort met een schitterende actie en mooi schot de 2-1 maakte. Hierdoor was het nog zeker twintig minuten billenknijpen voor DIA, maar de 2-1 werd vrij zakelijk naar de eindstreep gebracht. Winnend trainer Martijn Malinka sprak met Voetbalinbreda.nl na de derby.

”Ik ben tevreden met de drie punten ondanks de moeilijke fase waar we inzitten en de vele afwezigen. Iedereen heeft hard gewerkt. De A-junioren hebben het fantastisch gedaan. Ties de Bont en Jorn Brocks hebben op uitstekende wijze met goed spel de 90 minuten volgemaakt en ook de ingevallen Luuk Jansen en Nik van Oosterhout speelden goed.” Namens het uitkamp reageerde clubicoon Hassan Lammou: “We hebben genoeg kansen gehad om niet met lege handen naar huis te gaan.”

DIA – SC Hoge Vucht 2-1 (1-0)
1-0 Amine el Kaddouri, 2-0 Kjell Hellemons, 2-1 Rivelino Resort.