Datum: zondag 2 december 2018, 17:16 - Auteur: Redactie

DIA verbaast vriend, vijand én koploper Be Ready


DIA deed zondagmiddag iets wat niemand verwachtte in 4C. Triomferen op het gras van titelfavoriet Be Ready en dat met een hoop youngsters.

Vooraf, gezien de stand, een moeilijke opgave voor laagvlieger DIA. Maar zeker als je daar bij optelt dat Eelko de Haan, Kjell Hellemons, Gieljan Everaert, Jelle van Beek, Tim Mineur en Dave van Zundert afwezig waren door blessures en omstandigheden. De jongens die er wel stonden pakten het echter ontzettend goed op in Hank. DIA liet Be Ready aan de bal om zodoende te counteren via Remco Sluijk en de jonge Max Denisov die vandaag zijn basisdebuut maakte. Dit lukte prima. Na een paar kansjes van Be Ready werd Denisov weggestuurd. Deze speelde zijn man uit en legde hem keurig terug op Remco Sluijk die binnenschoot. Tien minuten later werd Sluijk op de middenlijn ingespeeld hij kapte zijn man uit en zag dat de weg naar de goal vrij was. Hij werd tijdens zijn sprint met bal over het halve veld niet ingehaald en scoorde zakelijk de 0-2.

Be Ready probeerde nog wat, maar kon de eerste helft geen vuist meer maken. Het was dus 0-2 na drie kwartier ballen. Na rust voerde Be Ready het tempo op en de 1-2 werd al na vijf minuten gemaakt door de sterke Be Ready-spits. Be Ready rook bloed en daarom was het goed dat Amine el Kaddouri na een afgeslagen voorzet de 1-3 knap tegen de touwen kopte. Iedereen die dacht dat DIA weer even wat lucht had kwam bedrogen uit. Want zes minuten later scoorde de snelle rechtsbuiten van Be Ready de 2-3 en kon Be Ready beginnen aan het slotoffensief. Alle elf spelers van DIA werkten zich kapot voor elke meter om de 3-3 te voorkomen. Toch werd het sterke Be Ready steeds gevaarlijker. Eerst was er een afstandschot dat leek te zitten aangezien heel de Be Ready-bank opsprong en juichte, maar de bal belandde in het zijnet.

Daarna was er nog een miraculeuze redding van DIA-goalie Jari van Aard, die een kopbal van vijf meter pakte. Even later scoorde Be Ready toch. Maar de scheidsrechter zag een aanvallende overtreding en keurde de goal af. Zelfs nadat de rechtsback van Be Ready twee geel kreeg en dus rood voor commentaar bleef Be Ready aandringen. Het was dan ook heerlijk voor DIA dat de tien minuten voor tijd ingevallen A-junior Ties de Bont die zijn debuut maakte, Denisov wegstuurde. Deze ontdeed zich van zijn tegenstander en schoot vanuit een lastige hoek knap de 2-4 binnen.

DIA wist dat de buit binnen was en de ontlading was groot. Een minuut later floot de scheidsrechter af en was er wederom een ontlading en de drie punten gingen mee naar Teteringen. De winnende coach van de Bredase dorpelingen, Martijn Malinka, sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “Ik ben echt superblij met deze bonusoverwinning. Dit was een echte teamprestatie waarbij iedereen in het team zijn taak goed heeft ingevuld. De A-junioren hebben het ook meer dan prima gedaan. We moeten beseffen dat wanneer we met zijn allwn keihard werken we het iedereen moeilijk kunnen maken. Dit gebeurde niet altijd de afgelopen weken en dan kunnen we ook van iedereen verliezen. Hierin moeten we dus doorpakken.” DIA verlaat zodoende de gevarenzone en kruist volgend weekend de degens met Chaam op sportpark de Gouwen.

Be Ready – DIA 2-4 (0-2)
0-1 en 0-2 Remco Sluijk, 1-2 Be Ready, 1-3 Amine el Kaddouri, 2-3 Be Ready, 2-4 Max Denisov.

33 Shares