Datum: zondag 7 april 2019, 16:30 - Auteur: Redactie

DIA ziet lijdzaam toe hoe Blauw Wit ’81 punten steelt

DIA leed zondagmiddag een verschrikkelijke nederlaag in 4C. Lange tijd leek een thuiszege in kannen en kruiken, maar Blauw Wit ‘81 gooide roet in het eten.

DIA begon sterker en feller op sportpark de Gouwen en kreeg dan ook binnen tien minuten een honderd procent kans. Remco Sluijk miste echter en raakte ook nog eens geblesseerd en moest dus gewisseld worden. Kjell Hellemons viel in en DIA kreeg zijn tweede reuzekans, maar deze ging ook mis. Drie keer is scheepsrecht en vanuit een goede voorzet van Matthijs Lijmbach kopte junior Ties de Bont knap binnen.

DIA bleef zowel de eerste als tweede helft de meeste kansen creëeren, maar verzuimde te scoren. Tien minuten voor tijd scoorde Blauw Wit uit zijn tweede kans de 1-1. Ook hierna kregen de Bredase dorpelingen een paar grote kansen, het was de ploeg uit De Moer die in de 90stw minuut de winnende goal maakte. Zelfs hierna kreeg DIA nog een kans op de gelijkmaker. Maar het zat de ploeg niet mee.

Trainer Martijn Malinka na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl: “Iedereen heeft gestreden en zijn taken goed uitgevoerd. We vergeten onszelf te belonen door te veel kansen te missen. Dat is zuur.” Komend weekend kruist de equipe uit Teteringen de degens met Chaam. Uit.

DIA – Blauw Wit ’81 1-2 (1-0)
1-0 Ties de Bont, 1-1 en 1-2 Blauw Wit ’81.