Datum: zondag 10 oktober 2021, 17:17 - Auteur: Redactie

DIOZ is vooral na rust de sigaar tegen sterker WDS ’19

WDS heeft zijn eerste overwinning binnen in 4C. Zondagmiddag moesten de Bredanaars naar Zegge, waar DIOZ een pak slaag kreeg van ze.

WDS startte voortvarend met de 0-1 van Jisk Flikweert in de tweede minuut na een uitgelezen voorzet van Koen van Kleef. Voor het eerst dit seizoen op een voorsprong zou rust moeten brengen verwacht je. Het tegendeel was echter waar; DIOZ speelde veel de lange bal en de duels achterin werden niet allemaal even makkelijk gewonnen door de gasten. Nadat Pim Joosen eerst een 1 op 1 tegen wist te houden was het in de veertiende minuut wel raak. Een lange bal van achteruit viel achter de verdediging en de aanvaller van DIOZ schoof de bal beheerst onder de keeper door.

Na 33 minuten een wissel aan Bredase kant; Abdul Avci kwam het veld in om het aanvallend wat stabieler te staan. Binnen een minuut was het effect er al; Abdul Avci zette voor en Van Kleef schoot de 1-2 binnen. Zes minuten daarna, op slag van rust, een voorzet vanaf links door Roland Pluijm op het hoofd van opnieuw Jisk Flikweert, die zijn tweede van de middag scoorde.

Na de verplichte vijftien minuten rust zou je normaliter bij een 1-3-stand de eerste tien minuten goed door moeten komen om de overwinning binnen te halen. In plaats daarvan begon de WDS-show, waar de ene goal nog mooier was dan de andere. In de 47ste minuut maakte Bayram Avci de 1-4, in de 51stee minuut maakte hij ook de 1-5, waarna een makkelijk gegeven strafschop tussendoor nog voor de 2-5 zorgde. In de 62ste minuut de mooiste van de middag van Richel Nicia. Een breedtebal van Abdul Avci bezorgde de bal voor de linker van ‘Ballo’ die verwoestend uithaalde; strak in de kruising. Bayram Avci zorgde in minuut 65 voor zijn hattrick. Wederom Abdul (die voor zijn vierde assist zorgde) bezorgde de bal bij zijn oudere broer. Met een bekeken lob verschalkte Bayram Avci de DIOZ-keeper; 2-7 met een mooie bal.

DIOZ kon het niet meer belopen en een overwinning met dubbele cijfers was zeker haalbaar, echter de botte bijl die DIOZ hanteerde zorgde voor een klein gebrek aan scherpte in de afronding. “De eerste helft speelden we vooral in balbezit matig. Hierdoor voelde ik me gedwongen om in de eerste helft al in te grijpen. Gelukkig gingen we met een terechte 1-3-voorsprong de rust in en zijn we de tweede helft geen moment in gevaar geweest. Het voelt wel heerlijk om eindelijk weer eens te winnen. En zeker zo afgetekend. Nu door naar Noordhoek”, aldus winnend trainer Martijn van Wanrooy tegen Voetbalinbreda.nl.

DIOZ – WDS ’19 2-7 (1-3)
0-1 Jisk Flikweert, 1-1 DIOZ, 1-2 Koen van Kleef, 1-3 Jisk Flikweert, 1-4 en 1-5 Bayram Avci, 2-5 DIOZ (pen.), 2-6 Richel Nicia, 2-7 Bayram Avci.