Datum: vrijdag 16 april 2021, 23:23 - Auteur: Redactie

Doelpuntenspektaktel in Kerkrade levert NAC punt op

NAC Breda is er vrijdagavond niet in geslaagd de druk op De Graafschap en Almere op te voeren. In een knotsgekke wedstrijd in Kerkrade werd het uiteindelijk 3-3. Doelpunten van Lewis Fiorini, Mounir El Allouchi en Mario Bilate waren uiteindelijk niet genoeg om de drie punten mee naar Breda te nemen.

Door een aantal afwezigen, was het puzzelen voor Maurice Steijn. Kortsmit verdedigde vandaag het doel. De verdediging bestond uit Schouten, Adiléhou, Malone, Hendriks en Mashart. Het middenveld werd gevormd door Haye, Fiorini, El Allouchi en Immers. Mario Bilate was de enige spits vandaag.

In de beginfase was het vooral Roda JC dat aanspraak maakte op de openingsgoal. De thuisploeg kwam er in het eerste kwartier een aantal keren gevaarlijk uit. Roy Kortsmit, die de plaats in nam van Nick Olij, stond een aantal keer goed in de weg en voorkwam hiermee een vroege achterstand.

Nadat Jethro Mashart in de 21e minuut NAC nog behoedde voor een achterstand door een kopbal net voor de lijn weg te werken, is het in de 24e minuut dan toch raak voor Roda JC. Na een kopbal van Bakker op de paal, staat Ali Messouad bij de tweede paal om in te tikken. De nummer tien van Roda JC deed dit vanuit buitenspelpositie, maar dit was de leiding ontgaan: 1-0.

NAC had het lastig, maar wist toch op gelijke hoogte te komen. Eigenlijk de eerste echte Bredase aanval leverde gelijk een doelpunt op. Lewis Fiorini sneed het zestienmetergebied in en loste maar eens een schot. De bal belandt eerst nog op de paal, maar via een aantal schermutselingen valt de bal weer voor de voeten van de Jonge Schot. Hij twijfelt niet en schiet de gelijkmaker op het scorebord: 1-1!

Niet veel later was het alweer 2-1. Een vreemde situatie voor het doel van Kortsmit. Absalem lijkt de bal over de achterlijn te lopen en geeft de bal daarna voor. De bal werd ingetikt door Goppel en de arbitrage keurde de goal goed: 2-1.

De dwalingen van de arbitrage leken als koren op de molen te werken voor NAC. De ploeg ging beter voetballen en kreeg ook meer kansen. Mounir El Allouchi bekroonde dit met maar weer eens een wonderschone goal. Vanaf een meter of achttien schoot hij de bal onberispelijk hard in de bovenhoek: 2-2! Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

De tweede helft begon, zoals de eerste geëindigd was: met doelpunten dus. Helaas voor NAC wel aan de verkeerde kant. Roda JC mocht een aantal keer de bal voor het doel brengen en dit resulteerde dan ook uiteindelijk in een doelpunt van Bakker.

En opnieuw kwam NAC al vroeg met het antwoord. In de 63e minuut kopte Mario Bilate een perfecte voorzet van Robin Schouten tegen de touwen: 3-3! En nog een half uur te spelen.

In dat laatste half uur gebeurde er veel, maar gescoord werd er niet meer. Beide ploegen gingen op zoek naar de winst. Dit resulteerde in een slotfase waarin de bal constant van de ene naar de andere kant ging, maar uiteindelijk moesten de punten worden gedeeld.

Volgende week neemt NAC het in eigen huis op tegen Excelsior. Daar zal de formatie van Maurice Steijn op zoek moeten naar eerherstel. Hoeveel punten NAC op dan achter staat op De Graafschap en Almere City, wordt later dit weekeinde duidelijk.

(bron: nac.nl)