Datum: zondag 21 november 2021, 15:21 - Auteur: Redactie

Doelpuntrijke thuisnederlaag Advendo tegen FC Drunen

Een gehavend Advendo kwam zondagmiddag in 5A niet verder dan een flinke thuisnederlaag. FC Drunen vertrok dus met alle punten huiswaarts.

In de aanloop naar deze wedstrijd miste Advendo vijf basisspelers. De geschorste Nenad Ristanovic en Jorge Dominguez en de geblesseerde Nick Koevoets en (privéomstandigheden) Casper Knitel en Sebastian Janus. Hierdoor is er aangeklopt bij het vedette-team van goalie Robbert van Oorschot, die het momenteel ontzettend goed doen in hun competitie.

Met Jacob Jamroz als maker van de 1-1 en Milos Lakic hoopte Advendo de schade aan spelerskwaliteit beperkt te houden en dat was ook zeker het geval met deze twee ervaren  voetballers. Maar daar bleef het helaas niet bij. Vier basisspelers waren nog eens te laat en dan wordt de puzzel voor aanvoerder Kevin Bruggeman en trainer Omid Chaab wel heel erg moeilijk gemaakt.

In de beginfase van de wedstrijd werd Advendo aan de linkerkant constant overlopen. Mogelijkheid na mogelijkheid deed zich voor voor Drunen en het was wachten op 0-1 voor de gasten en die kwam er. Na de zoveelste sliding van Mustafa Hussein liet de scheidsrechter door spelen, maar de tweede sliding van Ramzi Talouka was onbesuisd en de genomen vrije trap vanuit de linkerkant wordt kinderlijk ingekopt.

Totaal geen weerstand in de zestien en dat was ook het geval bij de vrije trappen waar de 2-3 en de 2-4 in de tweede helft zijn gevallen. Hierdoor verloor Advendo de greep op de wedstrijd na de 2-2-ruststand (door goals van Jamroz en Kendrick Cecilia).

“Met spelers die bij elk duel een sliding inzetten of zoveel vrije trappen weggegeven buiten de zestien en als de vrije trap genomen wordt in de zestien en je aan het “uitrusten” bent en je mannetje niet kan staan, dan wordt het wel erg lastig om een sluw team als Drunen te kloppen”, aldus Advendo-trainer Omid Chaab tegenover Voetbalinbreda.nl.

Advendo – FC Drunen 2-5 (2-2)
0-1 FC Drunen, 1-1 Jacob Jamroz, 1-2 FC Drunen, 2-2 Kendrick Cecilia, 2-3, 2-4 en 2-5 FC Drunen.

0 Shares