Datum: zaterdag 5 november 2022, 16:56 - Auteur: Redactie

Dongen ZA wint van hekkensluiter en sluipt het linkerrijtje in

In 3E doet promovendus Dongen het prima. Zaterdag werd er thuis gewonnen van de drager van de rode lantaarn: SV Capelle.

Capelle ging zaterdag op bezoek bij het zaterdagteam van Dongen. De openingsfase was duidelijk voor Dongen dat diverse mogelijkheden kreeg, maar Capelle keeper Jasper Verduijn stond een treffer in de weg. In de 12de minuut volgde dan toch de voorsprong voor de gastheren: via een van richting veranderd schot van Maarten Waltman werd het 1-0. Hierna hetzelfde spelbeeld, maar Dongen verzuimde de voorsprong uit te breiden: de 1-0 bleef staan tot de rust.

Halverwege de tweede helft kreeg Capelle nog een aardige kans, maar Ferry Caron zag zijn kopbal naast gaan. Kort hierna schoot Rémon Koenen Dongen naar de 2-0. In de slotfase viel een voorzet van de ingevallen Daryll-Lee Maasland in het Dongen doel en werd het nog 2-1. Het was echter te laat voor Capelle om nog de gelijkmaker af te dwingen.