Datum: dinsdag 14 juni 2022, 20:24 - Auteur: Redactie

Dubbelslag Sluijk duwt DIA naar de volgende ronde

Twee treffers van DIA-vedette Remco Sluijk (foto) hebben de club uit Teteringen in de tweede ronde van de nacompetitie om promotie gebracht. Mede-zondag vierdeklasser Blauw Wit ’81 kwam zondagmiddag niet aan scoren toe en verloor.

Wie anders dan Remco Sluijk brak de spannende wedstrijd open op sportpark de Gouwen. De grote aanvaller kwakkelde eerder dit seizoen met zijn fysieke gesteldheid, maar hij werd steeds fitter én bepalender de laatste weken. Zo ook kort na rust tegen de bezoekers uit De Moer. Sluijk vertelt aan Voetbalinbreda.nl met een grote glimlach hoe hij zijn magistrale openingsgoal aan liet tekenen.

“Ik begon aan een solo vanaf de middenlijn, waarbij een tegenstander a la Boateng viel (beroemde actie van Messi, red.).” Het publiek stond met open mond toe te kijken en kon niks anders dan applaudisseren. Ook de tweede en beslissende goal kwam van Sluijk, toen hij na een mooie diepe bal oog in oog met de vijandelijke keeper stond en koelbloedig in de verre hoek afrondde.

De Bredase dorpelingen van coach Erik van Rooij mochten ook doelman Jari van Aard dankbaar zijn en verdediger Max Weterings die nog een bal van de doellijn haalde voor rust, maar de zege is een feit en nu wacht de tweede ronde donderdagavond bij RIA W. “Dit is geen slecht begin, maar we hebben nog niks. Het is best een lastige route naar promotie”, aldus matchwinner Sluijk.

UPDATE DINSDAG 14 JUNI

DIA heeft dinsdagavond weer gewonnen van Blauw Wit. De laatste acht minuten werden uitgespeeld en het bleef bij 2-0 ondanks een afgekeurde goal van de gasten uit De Moer.

DIA – Blauw Wit ’81 2-0 (0-0)
1-0 en 2-0 Remco Sluijk.