Datum: zaterdag 9 maart 2019, 21:46 - Auteur: Redactie

Dure verliespartij voor The Gunners in Roosendaal

Er is gek genoeg nog steeds geen man overboord, maar The Gunners leed weer een duur verlies zaterdagmiddag in 4C. Op bezoek bij Alliance verloor de ploeg uit de Haagse Beemden nipt.

Het matige veld en harde wind kwam het voetbal niet ten goede in Roosendaal. Tijdens de eerste helft kregen de bezoekers drie kansen, maar was men niet scherp genoeg en dus geen goals. Alliance kwam daarna goed uit de kleedkamer: minuut 46 een schot over een minuut later een bal op de paal. De brilstand bleef akelig lang intact, maar vlak voor het einde barstte het vuurwerk los.

The Gunners speelde 1 op 1 met verdediger Bas Broeders naar voren in de punt. Het resluteerde in goede diepe bal van Elyas Amaziane en een goede voorzet van Martijn van Gastel van links: de vijandelijke verdediger raakte hem en dus werd het een eigen goal, maar anders had Broeders wellicht zelf gescoord. Plots de volle buit in Bredase handen.

Maar binnen een minuut volgde een diepe bal van Alliance, die bleef hangen, waardoor het projectiel door de gasten werd gemist: 1-1. En het werd nog erger in de doldwaze slotfase: Alliance kon een bal oppikken en via een voorzet raakte Patrick van der Pluijm de bal zodanig, dat hij in het eigen goal belandde achter zijn doelman Maikel van Gastel, die de geblesseerde Luke van Gurp (foto) verving. Goed gedaan.

Coach Mark Schuiten baalde tegenover Voetbalinbreda.nl na afloop. “We misten vandaag wat spelers, maar al met al heerst er diepe teleurstelling over de uitslag.” The Gunners is weggezakt en staat zevende, maar heeft desalniettemin de top drie nog altijd in het vizier. Volgend weekend ontvangt de equipe uit Gageldonk hekkensluiter SC ‘t Zand.

Alliance – The Gunners 2-1 (0-0)
0-1 eigen doelpunt, 1-1 en 2-1 Alliance.

9 Shares