Datum: dinsdag 27 juli 2021, 23:12 - Auteur: Redactie

Eerste oefennederlaag is een feit voor NAC Breda

NAC is er niet in geslaagd de zegereeks voort te zetten in Sint Willebrord. Op Sportpark ‘De Gagelrijzen’ was Almere City uiteindelijk met 1-2 te sterk. NAC kwam vroeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Ralf Seuntjens, maar dit was niet genoeg voor een resultaat. Almere City kwam nog voor rust langszij door doelputen van Receveur en Breedijk.

NAC trad vandaag door wat pijntjes aan met een wat uitgedunde selectie. Olij verdedigde het doel. De verdediging bestond uit van rechts naar links: Schouten, Adiléhou, Rösler en Vanacker. De Graaf stuurde vandaag een middenveld bestaande uit louter jongelingen het veld in, namelijk; Azzagari, Agougil en Van Schuppen. Voorin waren Buffonge, Seuntjens en De Rooij terug te vinden.

De openingsfase ging gelijk op. Het eerste gevaar van de wedstrijd, leverde direct een doelpunt op. Door een snel genomen corner kon Robin Schouten het strafschopgebied van Almere indribbelen. Schouten leverde de bal met een goede voorzet af bij Ralf Seuntjens. Seuntjens rondde prima af in de korte hoek voor het openingsdoelpunt: 1-0!

Naarmate de eerste helft vorderde, nam Almere City steeds meer het heft in handen. Dit resulteerde dan ook in de 22e minuut in de gelijkmaker van Receveur, na een splijtende pass van Maarten Pouwels.

Een kwartier later werd het zelfs 1-2 voor de Almeerders. Een rake kopbal van Daniël Breedijk zorgde ervoor dat NAC voor het eerst deze voorbereiding op achterstand kwam. Dit was ook tevens de ruststand.

De tweede werd door beide ploegen weinig gecreëerd. NAC had lichtelijk de overhand, maar wist dit niet meer uit te drukken in doelpunten. De eerste minuten van Odysseus Velanas waren hoopvol. De middenvelder was bedrijvig en liet een aantal keer zien waarvoor hij gehaald is.

Gescoord werd er niet meer in de tweede helft en dus zorgt Almere City ervoor dat er een eind komt aan de ongeslagen status van NAC in de voorbereiding op seizoen 21/22’.