Datum: zondag 20 februari 2022, 16:03 - Auteur: Redactie

Ellende houdt aan voor WDS: SVC wint in ‘het Paradijs’

WDS ’19 blijft maar ploeteren in 4C. Ook zondagmiddag, waar SVC steeds het initiatief nam en uiteindelijk ook triomfeerde.

Op een regenachtig en stormend terrein startte WDS goed aan de wedstrijd met mogelijkheden voor Cheyondre Richardson, Bart van Eekelen en Bayram Avci. Ondanks de goede start kwam SVC tegen de verhouding in op een 0-1-voorsprong in de 16de minuut. Een communicatiefout zorgde voor onvoldoende wegwerken van de bal waardoor SVC verder kon met de aanval en zo de bal binnen wist te werken. WDS leek wat van slag en SVC bleef wat plaagstoten uitdelen. In de 43ste minuut kwam WDS wel op een meer dan terechte 1-1. Het was Koen van Kleef die al slalommend over rechts het strafschopgebied binnen kwam. Bij de tweede paal vond hij de geheel vrijstaande Van Eekelen die de 1-1 als ruststand bepaalde.

De tweede helft startte WDS wederom voortvarend. Richardson vond na een hoekschop de paal en de terugspringende bal werd door Ralph de Brouwer binnen geschoten. 2-1, althans dat dacht de thuisploeg. Het was echter de grenswachter die geheel ten onrechte de vlag omhoog stak en na een kort overleg besloot de scheidrechter zijn assistent uit Standaardbuiten te geloven. Geen doelpunt en dus geen voorsprong voor de Bredanaars. Desondanks bleven de blauwen jagen op de voorsprong en het leek even gunstig uit te pakken nadat de keeper van dienst vervangen moest worden door een veldspeler. Het bleek echter ook gelijk het kantelpunt in de wedstrijd. SVC zette sneller druk en de WDS-aanvallers wisten er niet meer doorheen te komen. Sterker nog; een overtreding op de ingevallen Boris Bossink werd niet afgefloten en uit de aanval die volgde scoorde SVC de 1-2.

Op slag van het eindsignaal was er nog een uitstekende voorzet van Levi van Beckhoven op Jisk Flikweert, maar oog in oog met de doelman was de laatste de overwinnaar in deze strijd. Wederom een zure nederlaag. Na afloop sprak Voetbalibreda.nl met coach Martijn van Wanrooij. “We speelden aanzienlijk beter dan vorige week tegen VCW. We krijgen nu gelukkig vele malen minder kansen tegen dan de eerste seizoenshelft, maar we scoren momenteel ook lastiger. Met deze werklust gaan de punten echt nog wel komen, maar desondanks komt deze nederlaag wel aan”.

WDS ’19 – SVC 1-2 (1-2)
0-1 SVC, 1-1 Bart van Eekelen, 1-2 SVC.