Datum: vrijdag 7 februari 2020, 23:52 - Auteur: Mica de Montigny

Entree Hyballa verpest: NAC prutst tegen TOP Oss

Hij en het volle Rat Verlegh Stadion hadden zich er veel bij voorgesteld, maar het debuut van NAC Breda-trainer Peter Hyballa mondde uit in een bittere teleurstelling. TOP Oss nam een punt mee vrijdagavond.

In de perskamer, een halfuur voor de aftrap, wordt er druk gefantaseerd over een thuiszege met drie goals verschil. Het is immers TOP Oss dat op bezoek komt, geen hoogvlieger. De start is niet onaardig: topschutter Arno Verschueren breekt de ban met zijn linkervoet en kansen op de 2-0 volgen ook nog tegen het ongevaarlijke bezoek uit dezelfde provincie.

In de tweede helft gaat het echter lelijk mis: uit een hoekschop benutten de gasten de eerste de beste mogelijkheid: 1-1. NAC probeert daarna wel gas te geven, maar vooral de mannen die het voorin moeten doen stellen teleur. Stokkers (foto, rechts) en Van Hooijdonk (foto, links), het aanvalskoppel van dienst, komt duidelijk niveau tekort en dat is best pijnlijk om te aanschouwen.

Alleen Stokkers krijgt nog een megakans een kwartier voor tijd als hij lijkt te profiteren van dom balverlies van de Ossenaren. Hij stormt op de vijandelijke keeper af en heeft dan een puntertje in huis die de doelman wel passeert, maar ook de paal raakt tot onbegrip van de 18.000 toeschouwers. Van Hooijdonk mag twee keer aanleggen voor zijn specialiteit, maar beide vrije trappen belanden in de muur.

Nieuwbakken coach Hyballa gooit dan de weer fitte centrumverdediger Monsalve erin voor spits Stokkers: opnieuw een curieuze zet. Evenals de bankplaats van Dogan, die niet eens in mocht vallen na lang warmlopen. Uitgerekend hij wilde tegen zijn ex-werkgever wel laten zien waarom hij naar het grotere NAC gegaan is. Het bleef echter bij 1-1, met een fluitconcert als ‘beloning.’

Klik hier voor een fotoserie van dit duel op onze Facebook-pagina door Jos Thommassen

NAC Breda – TOP Oss 1-1 (1-0) 1-0 Verschueren, 1-1 TOP Oss.

0 Shares