Datum: vrijdag 20 september 2019, 22:13 - Auteur: Mica de Montigny

Excelsior overleeft ‘Avondje NAC’ niet door Van Hooijdonk

Voor de tweede keer in vier dagen tijd schoot Sydney van Hooijdonk (foto) NAC Breda naar de volle buit in de Keuken Kampioen Divisie. Excelsior werd vrijdagavond in een heuse kraker in de slotfase gekraakt.

Het leek na ruim een uur spelen op een typische nul nul-wedstrijd. Voor rust halve kansjes voor Verschueren en Stokkers namens de thuisclub en Mendes Moreira namens de bezoekers, bij toevalWat dat zeggen wil? Dat het duel in evenwicht vorderde richting het einde. NAC speelt de laatste tijd zoals het jaren niet kon: met vertrouwen. Maar Excelsior heeft een selectie die misschien nog wel iets meer uitgebalanceerd is. Ervaren krachten, technisch vaardige profs en fysiek ook indrukwekkend. Met de aanvallend ingestelde coach Moniz een geduchte concurrent.

Des te knapper was de openingstreffer van de Bredanaars in de 62ste minuut. In alle opzichten knap. Ivan Ilic werd weggestuurd, kon de bal net voor de keeper in bezit krijgen, maar was te dicht bij de achterlijn om hem te passeren. Geen probleem: hij kapte ‘terug’ de doelmond in en haalde verwoestend uit. Een raket in het kruis: 1-0. Het Rat Verlegh Stadion explodeerde. En terecht, wat een goal. Tot dat moment had Excelsior bewezen iets comfortabeler aan de bal te zijn, met meer corners en meer balbezit, maar geen grote mogelijkheden.

Wel na de eerste treffer van de avond, want invaller Omarsson stond koud in het veld en klopte NAC-keeper Olij. Misschien wel een verdiende gelijkmaker, maar toch zuur. NAC was hartverwarmend en niet minder dan de Rotterdamse mededegradant. Terwijl eenieder zich leek te verzoenen met een 1-1, sloeg het lieverdje van het thuispubliek toe. Net als maandag bij Jong AZ (1-2-winst, red.) maakte Van Hooijdonk de winnende goal. De sleurende, zwoegende en loerende spits die minutenlang werd toegezongen zorgde voor een subliem Avondje NAC.

De Zuid-Hollanders raakten logischerwijs ietwat gefrustreerd en dat resulteerde in een rode kaart voor Luigi Bruins. De vedette uit Kralingen schoffelde de goed ingevallen Boussaid onderuit en moest douchen. Het bleef tot vreugde van de 16.000 toeschouwera bij 2-1. De ploeg van trainer Brood staat nu stevig op de tweede positie, met een punt minder dan De Graafschap, dat ook prima bezig is. Volgende week vrijdag wacht het uitduel met TOP Oss. Alleen winnen telt dan.

Klik hier en check op onze Facebook-pagina de fotoserie die onze fotograaf Jos Thommassen maakte

NAC Breda – Excelsior 2-1 (0-0)
1-0 Ivan Ilic, 1-1 Omarsson, 2-1 Van Hooijdonk.

0 Shares