Datum: vrijdag 24 september 2021, 22:18 - Auteur: Redactie

FC Eindhoven knalt NAC Breda naar de laatste positie

Na het verlies van vorige week, mocht NAC vrijdagavond op bezoek bij FC Eindhoven. De Eindhovenaren maakten al vroeg twee treffers waardoor de ploeg van Edwin de Graaf zich terug moest knokken in de wedstrijd. De tweede helft was een stuk beter van NAC, echter kwam het te weinig tot kansen waardoor het de twee doelpunten van FC Eindhoven niet meer goed kon maken.

Vandaag verscheen NAC met een fors aantal wijzigingen ten opzichte van het duel met FC Emmen aan de aftrap. Zo maakte Boris van Schuppen zijn basisdebuut, speelde Milan Vanacker linksachter en was Ralf Seuntjens vandaag de spits. Moïse Adiléhou verving vandaag de geschorste Colin Rösler.

Lang hoefde de aanwezige supporters niet te wachten op de eerste kansen voor beide ploegen. Al in de eerste minuut kreeg Eindhoven de kans om op voorsprong te komen en niet veel later kreeg ook NAC de mogelijkheid om de score te openen. Ralf Seuntjens legde de bal terug op Boris van Schuppen, die de bal net voorlangs schoot.

Helaas was het toch Eindhoven dat de meeste kansen creëerde. Het was dan ook de thuisploeg die na tien minuten spelen op voorsprong kwam en kort hierop volgend deze ook nog eens verdubbelde. Hernandez en Sleegers waren de doelpuntenmakers. NAC moest in de achtervolging.

De gehele eerste helft bleef NAC slordig en haalde de ploeg niet het gewenste niveau. NAC creëerde weinig kansen en moest zelfs een aantal keer uitkijken dat het niet nog erger werd voor rust.

In de rust greep Edwin de Graaf in. Ayouba Kosiah kwam in de ploeg. Linksachter Milan Vanacker moest plaatsmaken. Een aanvaller voor een verdediger dus. De aanvallende impuls resulteerde al snel in een flinke kans. Boris van Schuppen pegelde de bal richting het Eindhovense doel, maar zijn inzet eindigde op de paal.

Hierna probeerde NAC het wel en speelde de tweede helft zich alleen op de helft van Eindhoven af, maar NAC wist geen vuist te maken. Er werd niet meer gescoord en dus keerde NAC huiswaarts zonder punten.

Aanstaande vrijdag kan NAC zich in eigen huis revancheren, als Excelsior op bezoek komt. Om 20:00 uur zal de bal gaan rollen.

FC Eindhoven – NAC Breda 2-0 (2-0)
1-0 en 2-0 FC Eindhoven.