Datum: zaterdag 22 januari 2022, 22:11 - Auteur: Redactie

FC Emmen dient zoveelste klap uit aan NAC Breda

NAC heeft op zaterdagmiddag met 2-0 verloren van FC Emmen. In een minuut tijd moest de ploeg van Edwin de Graaf twee goals slikken. In minuut 32 was het Vlak met de goal, in minuut 33 was het Karchouch met de goal. Ondanks vele kansen voor NAC in de tweede helft, werd er niet meer gescoord.

Edwin de Graaf moest noodgedwongen twee wissels doorvoeren. Moreno Rutten en Thom Haye waren met vijf gele kaarten geschorst voor dit duel. Rutten werd vervangen voor Ligeon en Cagro speelde op de plek van Thom Haye.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Reda Karchouch. Hij kon vanaf links binnen de zestien schieten, maar Olij kon gemakkelijk redden. Een minuut later tekende Kaj de Rooij voor de eerste kans van NAC. Hij kon vanaf de zestien schieten, maar Michael Brouwer had een goede redding in huis op het schot van de buitenspeler.

Vervolgens brak een fase aan waarin beide ploegen wel de wil hadden, maar het simpelweg ontbrak aan de beslissende pass of een speler die de trekker over durfde te halen.

In de 32e minuut werd de trekker wel overgehaald. Karchouch kon door aan de rechterkant en trok de bal terug in de zestien. Vlak stond daar klaar om te bal binnen te schuiven.

Een minuut later was er weer een uitbraak van FC Emmen, wederom via de rechterkant. De voorzet kon uiteindelijk met een omhaal achter Olij worden gewerkt. Adiléhou ging nog met zijn hoofd naar bal, waarbij hij bijna werd getorpedeerd, maar de scheidsrechter zag er niets in. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft kwam de ploeg van De Graaf goed uit de kleedkamer. Het eerste kwartier was NAC dan ook veelvuldig in balbezit, maar tot grote kansen kwam het niet. Kort daarna kwam NAC wat vaker naar voren en deelde het was speldenprikjes uit. De ene keer gooide Veldmate zich voor een inzet van Bannis, de andere keer was het net voorlangs.

In het slot van het duel gooide De Graaf het om. Met Antonia voor Ligeon werden de aanvallende intenties nog maar een benadrukt. In het slotfase kwam ook Kosiah nog in de ploeg. Het mocht helaas niet meer baten. Ondanks een prima tweede helft vol mogelijkheden verliest NAC in Emmen met 2-0.

Volgend weekend komt NAC, vanwege een interlandbreak, niet in actie. Eerstvolgende wedstrijd is een thuisduel tegen Roda JC op 4 februari. Hopelijk met onze  supporters in het Rat Verlegh Stadion.